Αθλητισμός

Αποφασίζουν σήμερα οι λοιμωξιολόγοι για τη Φούτμπολ Λιγκ

Σήμερα, τελικά, η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων, στην καθιερωμένη εβδομαδιαία συνεδρίασή της, θα ασχοληθεί με το αίτημα των ομάδων της Φούτμπολ Λιγκ να επαναρχίσουν προπονήσεις και στη συνέχεια, τον επόμενο μήνα, να αρχίσει το πρωτάθλημα.
Παρότι υπήρχε η αίσθηση, ό,τι το θέμα θα το συζητούσε η Επιτροπή εκτάκτως την περασμένη Τρίτη (δεν υπήρξε τελικά συνεδρίαση), η λίγκα έμεινε με την προσμονή. Ο ΠΣΑΠ συνεχίζει να πιέζει στην κατεύθυνση να επιστρέψει η κανονικότητα και στη Φούτμπολ Λιγκ, ενώ το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν οι φωνές από προπονητές και ποδοσφαιριστών μεγαλύτερων κατηγοριών, οι οποίοι ζητούν από την κυβέρνηση να ανάψει το «πράσινο φως» στις ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ να επιστρέψουν, σε πρώτη φάση, στις ομαδικές προπονήσεις.
Προχθές Τετάρτη σε όλα τα ματς της 2ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ 2, οι αρχηγοί των ομάδων κρατούσαν πανό στα χέρια με μήνυμα: «Δώστε λύση τώρα στη Φούτμπολ Λιγκ». Είχε προηγηθεί η έκκληση προς τους αρμόδιους φορείς, από τους Έλληνες προπονητών των ομάδων της Σούπερ Λιγκ το περασμένο Σαββατοκύριακο, να δοθεί μία λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ.
Η αγωνία παρατείνεται για 1000 εργαζόμενους στις 20 ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ (προπονητές, ποδοσφαιριστές, φροντιστές, υπαλλήλους γραφείων), οι οποίοι περιμένουν να δουν, επιτέλους, πότε θα επιστρέψουν στην κανονικότητα.
Από την πλευρά της η Ένωση Σούπερ Λιγκ 2-Φούτμπολ Λιγκ, μετά τη νέα αναβολή της συζήτησης των λοιμωξιολόγων για την έναρξη της Φούτμπολ Λιγκ, με ανακοίνωση που εξέδωσε χθες ζητάει να δοθεί άμεσα λύση. Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Για ακόμη μια φορά η σύσκεψη κατά την οποία θα συζητείτο το θέμα έναρξης των προπονήσεων της Φούτμπολ Λιγκ αναβλήθηκε. Για ακόμη μια φορά αναφέρεστε στο άνοιγμα κλάδων, όπου στην ουσία δεν τηρείται κανένα μέτρο και ένα επαγγελματικό πρωτάθλημα που δεσμεύεται εγγράφως, ότι θα τηρήσει το υγειονομικό πρωτόκολλο που μας έχει υποδειχθεί, δεν αναφέρεται πουθενά.
Αιτούμαστε στην αυριανή (σ.σ. σημερινή) σας σύσκεψη, όπως συζητηθεί και αποφασιστεί η επανέναρξη προπονήσεων της Φούτμπολ Λιγκ και η επιστροφή στα γήπεδα μιας επαγγελματικής κατηγορίας που απασχολεί σχεδόν 1000 αθλητές.
Δώστε άμεσα λύση στο πρόβλημα των αθλητών και των οικογενειών τους».
Σύμφωνα, ωστόσο, με πληροφορίες της «Θ», η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων θα συζητήσει σήμερα το αίτημα της Ένωσης Σουπερ Λιγκ 2-Φούτμπολ Λιγκ και πιθανότατα θα ανάψει το «πράσινο φως» για την επιστροφή των ομάδων της Φούτμπολ Λιγκ στις προπονήσεις, έτσι ώστε την προσεχή Δευτέρα να γίνουν τα απαραίτητα μοριακά τεστ σε όλες τις ομάδες της κατηγορίας, όπως προβλέπει το υγειονομικό πρωτόκολλο και εν συνεχεία οι ποδοσφαιριστές να μπουν και πάλι στο γήπεδο για να ξεκινήσουν προπονήσεις.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το