Τοπικά

Αποχή 12 συμβούλων από το δημοτικό συμβούλιο Βόλου: «Για τα νταηλίκια, την τρομοκρατία και την ισοπέδωση των δημοκρατικών αρχών»

Συνολικά 12 δημοτικοί σύμβουλοι δηλώνουν πως θα απέχουν από τη σημερινή,  συνεδρίαση του Δ.Σ. Βόλου. Πρόκειται για πράξη έντονης πολιτικής διαμαρτυρίας και υπεράσπισης του κύρους του Δημοτικού Συμβουλίου, μετά τα απαράδεκτα και εξευτελιστικά για το κορυφαίο πολιτικό όργανο της πόλης γεγονότα, που συνέβησαν κατά την προηγούμενη συνεδρίαση του οργάνου, με αποκλειστική ευθύνη της δημοτικής αρχής και του προέδρου. «Γεγονότα, που αποτελούν κρίκο σε μια αλυσίδα συστηματικής και μεθοδευμένης, από την πρώτη μέρα της θητείας της δημοτικής αρχής και του προέδρου, καταρράκωσης του Δημοτικού Συμβουλίου και υπονόμευσης κάθε θεσμού και κάθε διαδικασίας που δίνει νόημα στην τοπική δημοκρατία. Σε κοινωνική και πολιτική αποδρομή πια η δημοτική αρχή, προσπαθεί να διχάσει την τοπική κοινωνία, να επιβάλει τον φόβο και να φιμώσει τις αντιπολιτεύσεις και κάθε πολίτη που δεν συμπλέει μαζί της. Ο θεσμικός κατήφορος της δημοτικής αρχής έχει φτάσει μέχρι του σημείου να επιστρατεύει ακόμη και μπράβους, αλλά και να απαιτεί από την αστυνομία να προχωρήσει σε συλλήψεις, ακόμη και την ώρα που συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο, με ψευδείς κατηγορίες. Όμως, τα νταηλίκια, η τρομοκρατία και η ισοπέδωση των θεμελιωδών δημοκρατικών αρχών και αξιών δεν έχουν θέση σε μία δημοκρατική κοινωνία και σ’ ένα θεσμικό όργανο με μεγάλη δημοκρατική παράδοση στην πόλη μας. Η ευθύνη του προέδρου και της δημοτικής αρχής είναι βαρύτατη. Σε ό,τι μας αφορά, δηλώνουμε πως δεν είμαστε διατεθειμένοι να παίξουμε τον ρόλο του κομπάρσου σε σκηνοθετημένες παραστάσεις που μετατρέπουν, σε κάθε συνεδρίαση, το Δημοτικό Συμβούλιο σε αρένα.
Οι δημοτικοί σύμβουλοι 1. Ι. Αποστολάκης, 2. Ε. Ανδρέου-Μεϊκοπούλου, 3. Κ. Γαργάλας, 4. Μ. Δραμητινός, 5. Ν. Κανελλής, 6. Λ. Κατσαλής, 7. Θ. Κλημόπουλος, 8. Φ. Κοκκινάκη, 9. Φ. Λαμπρινίδης, 10. Ν. Οικονόμου, 11. Μ. Πατσιαντάς, 12. Ν. Στόικος»
«Θα κάνουμε μήνυσε σε όλους»
Ο Α. Μπέος είπε πως θα καταθέσει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση σε όλους τους συμβούλους σύσσωμη η δημοτική αρχή. Επίσης θα καταθέσει ο ίδιος μήνυση στον δημοτικό σύμβουλο κ. Κανελλή. Τους αποκάλεσε καρτούν και προανήγγειλε διοργάνωση χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων…

» Είναι κομπάρσοι μετά την εκλογή της δημοτικής αρχής το 2014, γιατί είναι ανύπαρκτοι. Στο επόμενο Δ.Σ. θα με αντιμετωπίσουν και θα τους αντιμετωπίσω. Προαναγγέλλω μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση όλης της δημοτικής αρχής.  Άνθρωποι που εξαπάτησαν τους Βολιώτες επί χρόνια.

Θα υποβάλω επίσης μήνυση για ηθικούς αυτουργούς σε Κανελλή, Κλημόπουλο και κάποιους άλλους κυρίους που τους βρήκα από την εικόνα του βίντεο. Θα τα πούμε στα δικαστήρια.
Έφθασαν στο σημείο να μου στείλουν τα παιδιά με τα μαύρα μπουφάν και τις κουκούλες έξω από το σπίτι μου.
Έρχονται χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, ξεκινάμε τα έργα και πιστεύω ότι η υγιής αντιπολίτευση θα συμβάλει ώστε ο Βόλος να υποδεχθεί χιλιάδες κόσμου»

Ο Γ. Μουλάς

«Κατάπτυστο είναι το έγγραφο. Πολιτική ενέργεια που έρχεται να προστεθεί σε ενέργειες που έχουν καταβαραθρώσει της λειτουργία του Δ.Σ. Θέλουν να δημιουργήσουν  αντιπερισπασμό, έχουν ευθύνες, ίσως και ποινικές γιατί κάποιοι έχουν την ηθική αυτουργία των τελευταίων γεγονότων και άλλων στο παρελθόν που μετέτρεψαν το Δ.Σ. σε αρένα.
Δημοτικοί σύμβουλοι δυστυχώς επιχαίρουν και σιγοντάρουν τέτοιες ενέργειες.  Μπράβοι δεν υπήρξαν. Ο Μιτζικός προσπάθησε να με βοηθήσει, θεωρούν τον κ. Μιτζικό μπράβο; Το σάπιο σύστημα κηδεμονεύει και κατευθύνει την κοινή γνώμη με fake news.  Δεν μπορούν να παρουσιάζουν τα θύματα, ως θύτες. Ο κατήφορός τους δεν έχει φρένο. Βρίσκονται σε πολιτική απόγνωση και νομίζουν ότι θα ανατρέψουν το εις βάρους κλίμα. Θα εισπράξουν τα ανάλογα στις επόμενες εκλογές.  Θα τους συμβούλευα να μην ξαναπατήσουν στο Δ.Σ> και να απέχουν από τα κοινά γιατί δεν έχουν τίποτα να προσφέρουν.», είπε.
Νάνος : Εγω δεν θα κατέβω στο επίπεδο του Μπέου
Ο κ. Νάνος είπε πως με την αποχή-κατά τη γνώμη του- δεν λύνεται κανένα πρόβλημα: Όταν μιλάει ο δήμαρχος, πρέπει κανείς να τοποθετηθεί επί τους επιπέδου του. Εγώ ως χρόνια πολιτικός δεν μπορώ να κατέβω στο επίπεδό του. Εμείς απαντούμε με πολιτικές θέσεις στον καθένα και όχι με ύβρεις ή συκοφαντίες. Ο χρόνος θα δείξει ποιος θα είναι υποψήφιος και τι ποσοστά θα πάρει ο καθένας. Ο λαός ως κριτής είναι δυνατός και δεν ξεχνάει. Εμείς δεν θα τον αφήσουμε να ξεχάσει. Δεν μπορεί να μετατρέπουμε τη δημοκρατία σε λάστιχο κατά πώς μας βολεύει. Δεν λύνονται τέτοιους είδους υποθέσεις στα δικαστήρια. Αν το νομίζετε αυτό, είστε γελασμένοι, ειδικά ο δήμαρχος», δήλωσε για τις αποφάσεις της δημοτικής αρχής να καταθέσει μηνύσεις,
Με την αποχή επίσης δεν λύνεται κανένα πρόβλημα. Χρειάζεται επιμονή και υπομονή να παλέψεις με πολιτικές θέσεις», συμπλήρωσε.
Ο Μ. Μιτζικός 
Οι πολιτικές διαφορές δεν λύνονται στα δικαστήρια. Πρέπει να γίνει μια έντιμη συζήτηση με επιχειρήματα. Δεν θέλω να γίνω συνήγορος του Κανελλή ή του Κλημόπουλου», είπε για την απόφαση να κατατεθούν μηνύσεις. «Αν είναι δυνατόν να καταθέσετε μηνύσεις εναντίον δημοτικών συμβούλων για ηθική αυτουργία στα επεισόδια. Να το ξανασκεφτεί η δημοτική αρχή
Μουλάς: Στη μήνυση αυτή κι εσείς πρέπει να συμμετέχετε.
Μιτζικός: Αναζητάτε ποινικές ευθύνες σε συναδέλφους δημοτικούς συμβούλους. Δεν σας ακολουθούμε ως παράταξη. Να το ξανασκεφτείτε. ¨Έχετε την κύρια ευθύνη ώστε να γίνονται ομαλές συνεδριάσεις του Δ.Σ. Εκτός κι αν κάποιοι ένθεν και ένθεν θέλουν να χρησιμοποιήσουν τις μηνύσεις για προεκλογικούς σκοπούς»
Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το