Τοπικά

Από το «Μένουμε σπίτι» οι Βολιώτες έμειναν από μπαταρία…

Μία από τις «παρενέργειες» της καραντίνας, λόγω του κορωνοϊού, ήταν και η ακινησία χιλιάδων οχημάτων, με τους οδηγούς είτε να τα ακινητοποιούν και να μένουν στο σπίτι, είτε να προτιμούν για τις απαραίτητες μετακινήσεις τους τα πόδια και την άθληση.
Το αποτέλεσμα ήταν, με την άρση των περιοριστικών μέτρων μετακίνησης, πολλά οχήματα να «μείνουν» από μπαταρία και να χρειαστούν είτε φόρτιση της υπάρχουσας, είτε αλλαγή σε περιπτώσεις που αυτές ήταν παλιές.
Αυξήθηκαν και στον Βόλο οι αντικαταστάσεις μπαταριών αυτοκινήτων και δίκυκλων μετά την ακινησία των οχημάτων για τις ημέρες των περιοριστικών μέτρων μετακίνησης. Στις περισσότερες περιπτώσεις τα οχήματα που «έμειναν» από μπαταρία, οι κάτοχοί τους αναγκάστηκαν και «έτρεξαν» στα καταστήματα μπαταριών ή σε συνεργεία για φόρτιση, ενώ σε κάποιες άλλες, που αυτή ήταν παλιά, προέβησαν σε αντικατάσταση.

Ο κ. Βάιος Κουλοσούσας, που διατηρεί κατάστημα μπαταριών, ανέφερε ότι η ακινησία των δύο μηνών είχε ως αποτέλεσμα, αρκετά αυτοκίνητα να μείνουν από μπαταρία, με αποτέλεσμα πολλά να χρειαστούν φόρτιση ή σε κάποιες περιπτώσεις και αλλαγή, διότι αυτή αχρηστεύτηκε.
Από την πλευρά του ο κ. Νικόλαος Διακομής, που έχει επιχείρηση με εμπόριο λιπαντικών, ανταλλακτικών και μπαταριών, επισήμανε πως αυξήθηκαν οι πωλήσεις μπαταριών, διότι η ακινησία αυτοκινήτων και δίκυκλων είχε ως αποτέλεσμα, να χαλάσουν μπαταρίες και να αχρηστευτούν. Ο ίδιος σημείωσε ότι οι καινούργιες μπαταρίες χρειάστηκαν φόρτιση, ενώ οι παλιές αναγκαστικά έπρεπε να αντικατασταθούν.

Ο κ. Εμμανουήλ-Μάριος Μουτσινάς, ο οποίος διατηρεί επιχείρηση με εμπόριο μπαταριών, τόνισε πως στις περισσότερες των περιπτώσεων οι μπαταρίες των αυτοκινήτων χρειάστηκαν φόρτιση, ενώ σε λίγες αντικατάσταση. «Πάντως ο κόσμος δυσκολεύεται πολύ και δεν ξοδεύει χρήματα για μια μπαταρία. Φοβάται και προτιμά να αγοράσει τα απαραίτητα για το σπίτι», κατέληξε.
Σύμφωνα με ανθρώπους του κλάδου, όταν μία μπαταρία δεν χρησιμοποιείται, μπορεί να χαλάσει κι ας είναι καινούργια, γι’ αυτό ανά τακτά χρονικά διαστήματα ο κάτοχος του οχήματος πρέπει να το βάζει σε λειτουργία και αν είναι δυνατόν, να το κάνει μία βόλτα, ώστε να υπάρχει ροή ηλεκτρικής ενέργειας από τα στοιχεία της μπαταρίας, κάτι που αποτελεί ένα από τα μυστικά μακροζωίας ενός συσσωρευτή. Η μπαταρία είναι αυτή που τροφοδοτεί αρκετά συστήματα ασφάλειας σε ένα όχημα, τον συναγερμό του, αλλά και διάφορα ηλεκτρικά όργανα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το