Τοπικά

Από την Τρίτη οι αιτήσεις πρόσληψης στις ΤΟΜΥ – 82 οι θέσεις στη Μαγνησία

Προσλήψεις προσωπικού για δύο χρόνια στις Τοπικές Ομάδες Υγείας (ΤΟΜΥ) ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, οι οποίες αγγίζουν τις 2.868 πανελλαδικά. Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής αρχίζει την Τρίτη 8 Αυγούστου 2017 και λήγει την 25η Αυγούστου 2017.

Στη Μαγνησία οι προσλήψεις για τις δύο ΤΟΜΥ, που αναμένεται να λειτουργήσουν, θα ανέλθουν στις 82.
Ειδικότερα η κατανομή τους έχει ως εξής: 16 θέσεις γενικής ιατρικής, τέσσερις θέσεις παιδιατρικής, έξι θέσεις ΠΕ νοσηλευτών, τέσσερις θέσεις ΠΕ κοινωνικών λειτουργών, οκτώ θέσεις ΠΕ Διοικητικού-Οικονομικού, οκτώ θέσεις ΤΕ Επισκεπτριών Υγείας, οκτώ θέσεις ΤΕ Νοσηλευτών, τέσσερις θέσεις ΤΕ κοινωνικών λειτουργών, οκτώ θέσεις διοίκησης μονάδων υγείας, οκτώ θέσεις ΔΕ βοηθών νοσηλευτών, οκτώ θέσεις ΔΕ διοίκησης-γραμματείας.
Στο μεταξύ νέα εποχή για το Νοσοκομείο Βόλου από αύριο, καθώς από την καρδιολογική κλινική θα ξεκινήσει η τοποθέτηση μονίμων βηματοδοτών σε καρδιοπαθείς.

Στο Νοσοκομείο Βόλου είναι έτοιμες οι υποδομές, ενώ και το ιατρικό προσωπικό έχει εκπαιδευτεί για να υποστηρίξει την τόσο σημαντική διαδικασία τοποθέτησης μόνιμων βηματοδοτών. Παράλληλα εδώ και μερικούς μήνες έχει δοθεί και η απαιτούμενη άδεια από την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Υγείας.
Η έναρξη των τοποθετήσεων μόνιμων βηματοδοτών θα ξεκινήσει από αύριο και θα αφορά σε πρώτη φάση αυτούς που ήδη νοσηλεύονται στην κλινική, ώστε να μην χρειαστεί να διακομιστούν στη Θεσσαλονίκη ή στην Αθήνα για να γίνει η τοποθέτηση μόνιμου βηματοδότη. Η καρδιολογική κλινική του Νοσοκομείου Βόλου ετοιμαζόταν εδώ και περίπου ένα χρόνο για να ενταχθεί στην τόσο σημαντική αυτή διαδικασία, ενώ είχαν εκπαιδευτεί και γιατροί. Παράλληλα μέσα από δωρεά είχε γίνει και η προμήθεια μέρους του απαιτούμενους ιατρικού εξοπλισμού.

Μέχρι και τώρα στο Νοσοκομείο Βόλου γίνεται ετησίως η τοποθέτηση 120 προσωρινών βηματοδοτών. Από αυτούς οι 70 αποστέλλονται σε Νοσοκομεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, αλλά και στο πανεπιστημιακό Λάρισας για την τοποθέτηση μόνιμου βηματοδότη ο οποίος συνήθως έχει διάρκεια ζωής γύρω στα οκτώ με δέκα χρόνια, ανάλογα βέβαια και με τη χρήση που γίνεται από τον πάσχοντα.
Η τοποθέτηση μόνιμων βηματοδοτών στο Νοσοκομείο Βόλου θα δημιουργήσει νέα δεδομένα για τους καρδιοπαθείς, οι οποίοι πρώτον δεν θα υποβάλλονται στην δύσκολη διαδικασία της διακομιδής τους σε άλλο νοσοκομείο εκτός Μαγνησίας και δεύτερον, θα περιοριστεί ο κίνδυνος προσβολής τους από άλλα λοιμώδη νοσήματα. Επίσης το Νοσοκομείο Βόλου δεν θα εξαρτιέται για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα από άλλα νοσοκομεία. Επισημαίνεται πως η ανάγκη για μόνιμους βηματοδότες έχει γίνει όλο και μεγαλύτερη τα τελευταία χρόνια, λόγω της αύξησης των περιστατικών και σε νέους συνανθρώπους μας.

Προβλήματα με τον μαγνητικό τομογράφο στο Πανεπιστημιακό

Απρόσμενα προβλήματα εμφανίζει το νέο μηχάνημα μαγνητικής τομογραφίας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, σύμφωνα με καταγγελίες.
Το πανάκριβο μηχάνημα που αποκτήθηκε μέσω του ΕΣΠΑ και τέθηκε σε λειτουργία μόλις στα τέλη του περασμένου Δεκεμβρίου, όπως καταγγέλλεται, εσχάτως παρουσιάζει αρκετές βλάβες, με αποτέλεσμα τη ματαίωση εξετάσεων και την ταλαιπωρία των ασθενών. Ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο της υπόθεσης όμως είναι, πως ενώ οι δυνατότητες του νέου μαγνητικού είναι εξαιρετικά μεγάλες, δεν αξιοποιούνται στο έπακρο, όπως για παράδειγμα η μαγνητική μαστογραφία, που δεν πραγματοποιείται.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το