Τοπικά

«Από σήμερα θα μας βρουν απέναντί τους» – Με τους κατοίκους ο Δήμος Ρ. Φεραίου στην υπόθεση της Μονής Φλαμουρίου

Τρεις ώρες κράτησε η διαβούλευση στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ρήγα Φεραίου με μοναδικό θέμα τη λήψη αποφάσεων για τη διαμάχη που προέκυψε ανάμεσα στον Δήμο Ρήγα Φεραίου και στην Ιερά Μονή Φλαμουρίου για την πρόθεση της δεύτερης να δηλωθούν στρεμματικές εκτάσεις ως δικές της στο κτηματολόγιο, οι οποίες, όπως δηλώνουν κάτοικοι του Κεραμιδίου και του Βενέτου, τις διαχειρίζονται πάρα πολλά χρόνια και τους ανήκουν.

Με ομιλίες τους τοποθετήθηκαν επί του θέματος ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Δημήτρης Νασίκας, δημοτικοί σύμβουλοι, περιφερειακοί σύμβουλοι, βουλευτές της Μαγνησίας, αλλά και εκπρόσωποι των κατοίκων του Κεραμιδίου και του Βενέτου με τη συζήτηση να φτάνει σε πλήρη αδιέξοδο.
Μέσα από τη συζήτηση και την ομιλία του γέροντα της Μονής Φλαμουρίου βγήκαν ασφαλή συμπεράσματα για τις προθέσεις της Μονής Φλαμουρίου, η οποία έως τις 31 Οκτωβρίου, όπως τονίστηκε, δεν θα δηλώσει ως δικές της τις εκτάσεις στο κτηματολόγιο, αλλά θα προωθήσει το θέμα σε ανώτατο εκκλησιαστικό όργανο (Ιερά Σύνοδο), το οποίο και θα αποφανθεί για το τι μέλλει γενέσθαι.

Ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Δημήτρης Νασίκας τόνισε ότι «από σήμερα θα μας βρουν απέναντί τους και ως Δημοτική Αρχή θα κάνουμε ό,τι επιτάσσει ο νόμος για τη διασφάλιση της κτηματικής περιουσίας του Δήμου Ρήγα Φεραίου, των κατοίκων της Κοινότητας Κεραμιδίου και του οικισμού Βενέτου».
Η πρόταση του δημάρχου Ρήγα Φεραίου έγινε ομόφωνα αποδεκτή από το Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και από τους εκπροσώπους και τους κατοίκους του Κεραμιδίου και του Βενέτου που έδωσαν το «παρών» στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Από την πλευρά του ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Ρήγα Φεραίου κ. Χαράλαμπος Πάσχος τόνισε ότι «η πρότασή μας, που έγινε αποδεκτή, ήταν πως πρέπει να υπερασπιστούμε με κάθε μέσο τα νόμιμα δικαιώματα των κατοίκων του Κεραμιδίου και του Βενέτου και να διασφαλιστούν οι περιουσίες τους, τις οποίες διαχειρίζονται εδώ και τέσσερις γενεές, από τους προγόνους τους».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι με βάση την απογραφή του 2011-2013, που έχουν αναρτηθεί στη «Διαύγεια», να διασφαλιστούν επίσης όλες οι δημοτικές εκτάσεις.
Να σημειωθεί ότι τις προηγούμενες ημέρες οι κάτοικοι του Κεραμιδίου και του Βενέτου προχώρησαν σε λαϊκές συνελεύσεις υπό τον φόβο του κινδύνου στρεμματικές εκτάσεις που καλλιεργούν εδώ και δεκαετίες και φορολογούνται γι’ αυτές, να δηλωθούν από τη Μονή Φλαμουρίου στο κτηματολόγιο ως δικές της.
Μέσα από τις δύο λαϊκές συνελεύσεις του Σαββατοκύριακου προέκυψε κοινό ψήφισμα των κατοίκων των δύο χωριών για το θέμα που τους «καίει», οι οποίοι παρακολούθησαν τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ρήγα Φεραίου και εκπρόσωποί τους τοποθετήθηκαν επί του θέματος.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το