Τοπικά

Από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στο Λουξεμβούργο για εργασία η 23χρονη αρχιτεκτόνισσα Ελίκη Διαμαντούλη 

Χθες διάβασε τον όρκο στην τελετή ορκωμοσίας των αποφοίτων στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και σε δύο εβδομάδες θα βρίσκεται στο Λουξεμβούργο, όπου θα εργάζεται σε αρχιτεκτονικό γραφείο.

Η 23χρονη Ελίκη Διαμαντούλη από τη Λάρισα, ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων στο Βόλο και ήδη οργάνωσε τα επαγγελματικά της σχέδια που έχουν αναφορά στο εξωτερικό, καθώς η μητέρα της κατάγεται από το Λουξεμβούργο.
Η ίδια είχε κάνει πέρυσι την πρακτική της άσκηση σε αρχιτεκτονικό γραφείο στο Λουξεμβούργο και αυτό της άνοιξε ένα παράθυρο στη μόνιμη εργασία εκεί, αφού βέβαια διέθετε και τις απαραίτητες ικανότητες.
Χθες διάβασε τον όρκο και όπως τόνισε «τα πέντε χρόνια σπουδών στον Βόλο ήταν πολύ ευχάριστα. Οι καθηγητές μας έδωσαν πάρα πολλά, αλλά και εμείς νομίζουμε ότι δώσαμε πάρα πολλά. Το κλίμα στη Σχολή ήταν πολύ όμορφο όπως και η πόλη. Δεν θέλαμε να τελειώσουμε, αλλά έρχεται το επόμενο βήμα».
Η 23χρονη απόφοιτος υπογράμμισε πως σε δύο εβδομάδες θα βρίσκεται στο Λουξεμβούργο για να ξεκινήσει εργασία.
«Ξεκίνησα μια πρακτική άσκηση πέρυσι σε αρχιτεκτονικό γραφείο στο Λουξεμβούργο που ασχολείται με δημόσια κτίρια σχολείων και κατοικίες και εκεί θα πάω σε δύο εβδομάδες για να εργαστώ» τόνισε η φοιτήτρια.

Οι παιδικές χαρές
Με τη συμφοιτήτριά της και φίλη της Αθηνά Φουστέρη, η οποία επίσης αποφοίτησε χθες λαμβάνοντας το πτυχίο, έχουν συνεργασία με την αντιδημαρχία πολιτισμού Λάρισας για διάφορες δράσεις, όπως στο φεστιβάλ του Πηνείου, με επίκεντρο τα παιδιά και τους ενήλικες.
Μάλιστα η διπλωματική τους εργασία είχε θέμα τις παιδικές χαρές σε συνδυασμό και με την αρχιτεκτονική.
Από τα αποτελέσματα του ερωτηματολογίου που έδωσαν σε γονείς και παιδιά, προέκυψε μεταξύ άλλων πως ο περισσότερος κόσμος δεν είναι ικανοποιημένος από το πώς είναι σήμερα οι παιδικές χαρές. Από τους γονείς λείπει πολύ η αίσθηση της ασφάλειας και από τα παιδιά λείπει η αίσθηση της ελευθερίας, της φαντασίας και της δημιουργίας. Για τα παιδιά δεν είναι τόσο σημαντικό οι παιδικές κατασκευές, όσο να έχουν ελεύθερο χώρο για να εκφράζονται, όπως θέλουν. Άλλο συμπέρασμα ήταν πως και οι ενήλικες θέλουν το παιχνίδι και με τον ηλικιακό περιορισμό μέχρι δεκατεσσάρων ετών, ο ενήλικας βγαίνει εκτός.
Πάντως ένα ποσοστό 60% των γονέων πηγαίνει τα παιδιά του στην παιδική χαρά μία με δύο φορές την εβδομάδα, ενώ ο μέσος χρόνος που αφιερώνουν τα παιδιά στην παιδική χαρά είναι μισή με μία ώρα.
«Ασχολούμαστε πολύ με τους ανθρώπους και τις κοινότητες, αλλά και πώς αλληλεπιδρά η αρχιτεκτονική με την κοινωνία» τόνισε η Αθηνά και κατέληξε για το πτυχίο της πως σημασία έχει η εμπειρία που αποκτήθηκε όλα αυτά χρόνια στη σχολή.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το