Τοπικά

Από 10 έως 24 Απριλίου οι ενστάσεις βαμβακοπαραγωγών που «κόπηκαν» από ειδική ενίσχυση λόγω τηλεπισκόπησης

Από τις 10 έως τις 24 Απριλίου 2018 θα έχουν τη δυνατότητα οι αγρότες που «κόπηκαν» από την ειδική ενίσχυση βάμβακος 2017 λόγω τηλεπισκόπησης, να υποβάλλουν τις ενστάσεις τους στον ΟΠΕΚΕΠΕ, όπως ανακοίνωσε σχετικά ο αρμόδιος οργανισμός των πληρωμών. Να αναφερθεί ότι το θέμα των «κομμένων» της ειδικής ενίσχυσης βάμβακος που έφτασε για το 2017 τα 73,5 ευρώ το στρέμμα συζητήθηκε και στη Βουλή, μετά από σχετική ερώτηση της τομεάρχου αγροτικού της ΝΔ, Φωτεινής Αραμπατζή.
Στην ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ επισημαίνεται ότι «οι ενστάσεις θα γίνουν, «με σκοπό να δοθεί στους ενδιαφερόμενους η ευκαιρία για περαιτέρω εξέταση των περιπτώσεων μείωσης λόγω ελέγχου. Τη Μεγάλη Πέμπτη, αναρτήθηκαν τα αποτελέσματα ελέγχων μέσω τηλεπισκόπησης στο πλαίσιο των Συνδεδεμένων Καθεστώτων και της Ειδικής Ενίσχυσης Βάμβακος, στην ηλεκτρονική εφαρμογή «Καρτέλα του Αγρότη» για τους γεωργούς που εμπίπτουν σε δείγμα ελέγχου.
Η κοινοποίηση των αποτελεσμάτων ελέγχου πραγματοποιείται ηλεκτρονικά και θεωρείται ότι έχει νομίμως κοινοποιηθεί μετά την παρέλευση δέκα ημερών, από την ανάρτησή τους στον λογαριασμό του υπόχρεου στην ηλεκτρονική εφαρμογή «Καρτέλα του Αγρότη» στο πληροφοριακό σύστημα του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε..
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα αποτελέσματα ελέγχου είναι απαραίτητη η είσοδος στην εφαρμογή «Καρτέλα Αγρότη» https://osdeopekepe.dikaiomata.gr/FarmersTab/#/login/.
Για να είναι δυνατή η είσοδός στην εφαρμογή είναι απαραίτητη η λήψη κωδικού και η δημιουργία προσωπικού λογαριασμού από τη σελίδα https://osdeopekepe.dikaiomata.gr/registration2017/ στην επιλογή «Εγγραφή».
Οδηγίες για τη δημιουργία προσωπικού λογαριασμού και λήψης κωδικού περιέχονται στο αρχείο https://osdeopekepe.dikaiomata.gr/registration2017/static/files/EgxeiridioEggrafhsOnline2017.pdf.
Επισημαίνεται ότι οι παραγωγοί, οι οποίοι έχουν υποβάλλει Αίτηση Ενιαίας Ενίσχυσης online για τα έτη 2014-2017 δεν απαιτείται να παραλάβουν εκ νέου κωδικό».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το