Ελλάδα

Απίστευτο περιστατικό στην Κρήτη: Έπεσε η εξώπορτα θεάτρου ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη παράσταση

Ένα απίστευτο περιστατικό που προβληματίζει για τη συντήρηση των πολιτιστικών χώρων στην Κρήτη σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στον Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου.

Γύρω στις 9.30 το βράδυ και ενώ ήταν σε εξέλιξη παράσταση στον Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου ακούστηκε ένας εκκωφαντικός θόρυβος. Χωρίς να πιστεύουν στα μάτια τους οι εργαζόμενοι διαπίστωσαν πως η εξωτερική κεντρική πόρτα είχε πέσει.

Άμεσα ειδοποιήθηκε το λιμεναρχείο, η δημοτική αστυνομία αλλά και η πολιτική προστασία και στο σημείο έσπευσε συνεργείο του δήμου, με γερανοφόρο όχημα, προκειμένου να σηκώσουν την πόρτα και να την επανατοποθετήσουν πρόχειρα για να μην μείνει ανοιχτός ο θεατρικός σταθμός.

«Εμείς ειδοποιηθήκαμε το βράδυ του Σαββάτου ότι είχε πέσει η κεντρική εξωτερική πόρτα και χρειαζόταν τη συνδρομή μας. Ένα γερανοφόρο όχημα με δύο άτομα πήγαν στον Θεατρικό Σταθμό και ξαναστήλωσαν την πόρτα ώστε να μην μείνει ανοιχτός και αφύλαχτος ο χώρος. Η χρήση του χώρου απαγορεύτηκε μέχρι την αποκατάσταση της ζημιάς», επεσήμανε μιλώντας στο cretapost, ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Μαρίνος Παττακός.

Είχαν σαπίσει οι μεντεσέδες
Μετά από αυτοψία διαπιστώθηκε πω είχαν σαπίσει οι μεντεσέδες. Ευτυχώς, οι θεατές και το προσωπικό βρίσκονταν εντός του θεατρου εκείνη τη στιγμή κι έτι δεν υπήρχε τραυματίες.

Ο Θεατρικός Σταθμός Ηρακλείου αποτελεί εδώ και χρόνια μήλον της έριδος ανάμεσα στον δήμο Ηρακλείου και τον ΟΛΗ ως προς το ποιος θα έχει την ευθύνη του.

Την ίδια ώρα, κατά πληροφορίες στον δήμο σκέφτονται να προχωρήσουν σε ακύρωση των προγραμματισμένων εκδηλώσεων.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το