Θ Plus

Απίστευτο: Ιάπωνας αστροναύτης ψήλωσε κατά 9 εκατοστά στο Διάστημα

Οτι το Διάστημα… ψηλώνει είναι γνωστό. Αλλά αυτό που συνέβη σε Ιάπωνα αστροναύτη ξεπερνά όσα ξέραμε μέχρι σήμερα.

Ο λόγος για τον Νορισίγε Κανάι, ο οποίος μέσω Twitter αποκάλυψε πως ψήλωσε κατά 9 εκατοστά μέσα σε μόλις τρεις εβδομάδες που βρίσκεται στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό!

Μάλιστα, ο Ιάπωνας αστροναύτης, αστειευόμενος, εξέφρασε τον προβληματισμό του για το κατά πόσο θα χωράει στο διαστημικό σκάφος που θα τον μεταφέρει πίσω στη Γη, ενώ ανέφερε ότι είχε να ψηλώσει τόσο ξαφνικά από τότε που ήταν παιδί.

Η αύξηση του ύψους στις διαστημικές αποστολές δεν είναι ασυνήθιστο φαινόμενο και αποδίδεται στην έλλειψη βαρύτητας, που δεν συμπιέζει προς τα κάτω τη σπονδυλική στήλη και τους μεσοσπονδύλιους δίσκους. Συνήθως, όμως, η αύξηση του ύψους των αστροναυτών δεν ξεπερνά κατά μέσο όρο τα 3-5 εκατοστά.

Όπως έγινε στην περίπτωση του Αμερικανού αστροναύτη Σκοτ Κέλι το 2016, ο οποίος, έπειτα από παραμονή 340 ημερών στο Διάστημα, επέστρεψε στη Γη όντας ψηλότερος κατά 5 εκατοστά.

Βέβαια, λίγες μόνο ημέρες μετά την επιστροφή του, ο Κέλι… συρρικνώθηκε και έφτασε ξανά στο πρότερο ύψος του – κάτι που αναμένεται να συμβεί και στον Ιάπωνα αστροναύτη, που είναι από τον Δεκέμβριο στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό και αναμένεται να γυρίσει στη Γη σε περίπου πέντε μήνες.

Πηγή: The TOC

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το