Τοπικά

Απέραντη «χωματερή» θυμίζει η Νέα Ιωνία – Διαμαρτυρίες κατοίκων για τριτοκοσμική εικόνα (photos)

Δέκτης διαμαρτυριών κατοίκων της Νέας Ιωνίας έγινε χθες η «Θ» για την κατάσταση που επικρατεί στην καθαριότητα στους δρόμους της πόλης με σκουπίδια, κλαδιά, χόρτα και αντικείμενα να αφήνονται εκτός κάδων απορριμμάτων και ανακύκλωσης για μέρες. Οι ίδιοι ρίχνουν ευθύνες κυρίως στη νοοτροπία των κατοίκων που δεν ειδοποιούν εγκαίρως την αρμόδια υπηρεσία για την αποκομιδή τους.|
Μία απέραντη χωματερή θυμίζει η Νέα Ιωνία, σύμφωνα με διαμαρτυρίες κατοίκων της πόλης, οι οποίοι κάνουν λόγο για λάθος νοοτροπία κάποιων, αλλά και για έλλειψη σωστής καθαριότητας. Οι ίδιοι επισημαίνουν ότι η Νέα Ιωνία παρουσιάζει τριτοκοσμική εικόνα.

Κάτοικοι επικοινώνησαν με τη «Θ» εκφράζοντας τα παράπονά τους για την κατάσταση που επικρατεί σε πεζοδρόμια και δρόμους που έχουν κατακλυστεί από σκουπίδια, κλαδιά, χόρτα και αντικείμενα, τα οποία πετιούνται από ασυνείδητους πολίτες έξω από κάδους απορριμμάτων και ανακύκλωσης.
Όπως οι ίδιοι επισήμαναν, το πρόβλημα αρχικά δημιουργείται από τη νοοτροπία κάποιων κατοίκων, που δεν ειδοποιούν την αρμόδια υπηρεσία για την αποκομιδή τους, μιας και είναι αδύνατον να μαζευτούν από τα απορριμματοφόρα.

Το αποτέλεσμα είναι σκουπίδια, χόρτα, κλαδιά, αντικείμενα, ακόμη και μπάζα να μένουν για μέρες πεταμένα σε πεζοδρόμια, τα οποία είναι απροσπέλαστα και κατειλημμένα για τους πεζούς.
Η «Θ» που βρέθηκε χθες το μεσημέρι στη Νέα Ιωνία, κατέγραψε εικόνες που δεν τιμούν κανέναν και οι οποίες δυσφημούν μία ολόκληρη περιοχή. Ο φωτογραφικός φακός κατέγραψε πολλές περιπτώσεις «αποκλεισμένων» κυρίως πεζοδρομίων.

Αγίας Φωτεινής με Κυρίλλου κλαδιά, χόρτα, αλλά και δύο νιπτήρες έχουν αποκλείσει το πεζοδρόμιο, Αγίας Φωτεινής με Χαλκηδόνος έχουν πεταχτεί κομμάτια ξύλου, Εθνικών Αγώνων και Τραπεζούντος τα χαρτόκουτα εμποδίζουν τη διέλευση πεζών, στην Εθνικών Αγώνων έξω από την εκκλησία Πέτρου και Παύλου κάποιος πέταξε τα κλαδιά, στη Θράκης με Χαλκηδόνος η ίδια εικόνα στον δρόμο μαζί με χόρτα, νάιλον και χαρτόκουτο, στη Μικράς Ασίας δύο σακούλες με μπάζα στον δρόμο και ξύλινα κομμάτια στο πεζοδρόμιο, στη Μυτιλήνης ανάμεσα σε Χαλκηδόνος και Αδραμυτίου ο σωρός έχει από όλα (μπάζα, κασάκια, χαρτοκιβώτια, κεραμίδια), στη Σάμου πάνω στο πεζοδρόμιο έχουν πεταχτεί μπάζα, ενώ Φιλαδελφείας με Ιασωνίδη εκτός των άλλων υπάρχει και ένα ψάθινο καλάθι…

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το