Τοπικά

Απέραντη χωματερή ο Κραυσίδωνας

Νέες διαμαρτυρίες περιοίκων του χειμάρρου Κραυσίδωνα για την εικόνα που παρουσιάζει από τα χόρτα που έχουν θεριέψει, αλλά και από τα κάθε λογής σκουπίδια και αντικείμενα που έχουν πεταχτεί. Οι ίδιοι επισημαίνουν ότι η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και πρέπει άμεσα να καθαριστεί, αλλά και να απομακρυνθεί ό,τι υπάρχει στον χείμαρρο.
Περίοικοι διαμαρτυρήθηκαν για την κατάσταση που επικρατεί στον χείμαρρο Κραυσίδωνα ζητώντας άμεσα λήψη μέτρων και απομάκρυνση των δεκάδων αντικειμένων που πετούν κάτοικοι της γύρω περιοχής ακόμα και μέρα μεσημέρι.
Οι ίδιοι υπογραμμίζουν ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στον χείμαρρο από το ύψος της γέφυρας Γ. Δήμου-Παρασκευοπούλου έως το 6ο Γυμνάσιο Βόλου, τμήμα του Κραυσίδωνα με «ποικιλία» σκουπιδιών και πεταμένων αντικειμένων.

Παιδικό παιχνίδι και πλαστική πισίνα στον χείμαρρο

Η «Θ» βρέθηκε χθες το απόγευμα στο τμήμα αυτό του χειμάρρου μετά και τις διαμαρτυρίες περιοίκων καταγράφοντας με τον φωτογραφικό φακό την κατάσταση που μέρα με τη μέρα επιδεινώνεται και αποτελεί κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.
Το «οδοιπορικό» άρχισε από το ύψος της γέφυρας στη συμβολή των οδών Ζάχου και Γιάννη Δήμου. Η βλάστηση δεν έχει προηγούμενο και τα χόρτα έχουν θεριέψει, ενώ περίοικος ανέφερε ότι τα ποντίκια κάνουν πάρτι στον χείμαρρο.
Από την προαναφερόμενη γέφυρα έως τη σιδερένια γέφυρα της Αγίου Γερασίμου που ενώνει τη Ζάχου με τη Μητροπολίτου Ιωακείμ, το μόνο που αντικρίζει κανείς είναι πελώριους θάμνους και χόρτα που θυμίζουν ζούγκλα.

Η βλάστηση δεν έχει προηγούμενο και τα χόρτα έχουν θεριέψει

Από το ύψος της γέφυρας του Αγίου Γερασίμου έως λίγο πιο ψηλά από τον Περιφερειακό ο χείμαρρος έχει μετατραπεί σε χωματερή. Σκουπίδια, πλαστικά τελάρα, πλαστική πισίνα, παιδικό παιχνίδι, μπουκάλια, κουτάκια αλουμινίου, σακούλες, κομμάτι ξύλου, τούβλα, χαρτόνια, ξύλινη πόρτα, καρέκλες πλαστικές και ξύλινες, καναπές, κόντρα πλακέ, πλαστικό τραπέζι είναι μεταξύ άλλων αντικειμένων που έχουν πεταχτεί μέσα στον χείμαρρο.
Από τον Περιφερειακό έως το 6ο Γυμνάσιο Βόλου η βλάστηση πυκνώνει και στο ύψος του σχολείου είναι πεταμένος μέσα στον Κραυσίδωνα ένας κάδος απορριμμάτων.
Οι περίοικοι ζητούν επειγόντως τον καθαρισμό του χειμάρρου και την απομάκρυνση των πεταμένων αντικειμένων, διότι όλα θα καταλήξουν στη θάλασσα σε περίπτωση έντονης βροχόπτωσης.
Οι ίδιοι κάνουν λόγο για αντιαισθητική εικόνα που αντικρίζουν καθημερινά από τις αυλές των σπιτιών τους και από τα μπαλκόνια των διαμερισμάτων τους, χωρίς κανείς να ενδιαφέρεται για τη μόλυνση του περιβάλλοντος και ότι ο Κραυσίδωνας έχει καταντήσει μια απέραντη χωματερή.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το