Κόσμος

Απελευθερώθηκε γιος του «Ελ Τσάπο» που είχε απαχθεί

Mexico Drug Lord

Ένας από τους γιους του μεξικανού βαρόνου των ναρκωτικών Χοακίν «Ελ Τσάπο» Γκουσμάν, ο Χεσούς Γκουσμάν, ο οποίος απήχθη τη Δευτέρα στο παραθαλάσσιο θέρετρο Πουέρτο Βαγιάρτα, αφέθηκε ελεύθερος το βράδυ της Παρασκευής, γνωστοποίησε η οικογένειά του στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Άλλοι πέντε άνδρες, οι οποίοι απήχθησαν μαζί με τον Γκουσμάν από το μπαρ ενός εστιατορίου μιας ακριβής συνοικίας του θέρετρου αυτού στις μεξικανικές ακτές του Ειρηνικού Ωκεανού επίσης απελευθερώθηκαν, ανέφερε ένα μέλος της οικογένειας του επικεφαλής του καρτέλ Σιναλόα, υπό τον όρο να παραμείνει ανώνυμο.
«Διαπραγματευόμασταν συνεχώς και πλέον είναι ελεύθεροι και καλά στην υγεία τους», ανέφερε η πηγή αυτή.

 
Οι μεξικανικές δικαστικές αρχές δεν έχουν ακόμη επιβεβαιώσει επίσημα την απελευθέρωση του Χεσούς Γκουσμάν και ανέφεραν στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι «η έρευνα συνεχίζεται».
Ο 29χρονος Χεσούς Γκουσμάν, γιος του βαρόνου των ναρκωτικών από τον πρώτο του γάμο, απήχθη από ένοπλους, μέλη του αντίπαλου καρτέλ Νέα Γενιά του Χαλίσκο, η ισχύς του οποίου αυξάνεται τα τελευταία χρόνια.
Η απαγωγή προκάλεσε ανησυχίες περί ενός πολέμου συμμοριών. Οι αρχές φοβούνταν πως η Νέα Γενιά του Χαλίσκο θα εμπλακεί σε σύγκρουση με τη συμμορία του «Ελ Τσάπο», ο οποίος αυτή τη στιγμή είναι φυλακισμένος στη Σιουδάδ Χουάρες (βόρεια) εν αναμονή της πιθανής έκδοσής του στις ΗΠΑ.
Οι μεξικανικές αρχές έστειλαν εσπευσμένα ενισχύσεις στις δυνάμεις ασφαλείς στις πολιτείες της περιοχής για να αντιμετωπίσουν αυτό το ενδεχόμενο.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το