Τοπικά

Σποράδες:Απείλησε την γυναίκα του μπροστά στο παιδί τους, γιατί τέλειωσαν τα κρεμμύδια…

Σε 30 μήνες φυλάκιση με αναστολή, καταδικάστηκε 35χρονος από νησί των Σποράδων, υπό τον όρο να μην πλησιάζει την 30χρονη σύζυγό του, σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων και να μην υπάρχει καμία επικοινωνία μεταξύ τους, εκτός και αν κρίνει η σύζυγος απαραίτητο για χάρη του παιδιού τους. Ο 30χρονος καταδικάστηκε χθες από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, για εξύβριση, απείθεια και απειλή σε βάρος της συζύγου του.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, την Παρασκευή της 26ης Ιανουαρίου, ο 35χρονος, είπε στην 30χρονη σύζυγό του ότι ήθελε να αναλάβει εκείνος να ταΐσει το 20 μηνών παιδί τους, το οποίο ήταν άρρωστο. Ο κατηγορούμενος, κατευθύνθηκε προς την κουζίνα για να μαγειρέψει κι όταν ανακάλυψε πως είχαν τελειώσει τα κρεμμύδια, ξεκίνησε να ξεσπά στην γυναίκα του βρίζοντάς τη ενώ λίγη ώρα αργότερα, έσπασε και ένα κομοδίνο που υπήρχε στην αυλή.
Η 30χρονη, αφήνοντας τον σύζυγό της στο σπίτι με το 20 μηνών παιδί τους, έφυγε βιαστικά για το σουπερμάρκετ για να αγοράσει κρεμμύδια. Ωστόσο, στη μέση διαδρομής, αφού αναλογίστηκε τι είχε συμβεί πριν από λίγη ώρα, άλλαξε πορεία και κατευθύνθηκε προς το αστυνομικό τμήμα, όπου υπέβαλλε μήνυση κατά του συζύγου της.
Αμέσως οι αστυνομικοί κατευθύνθηκαν προς το σπίτι που διαμένει το ζευγάρι, όπου αντίκρισαν τον δράστη να κάθεται στην αυλή μαζί με το 20 μηνών παιδί τους και την πόρτα της αυλής να είναι κλειδωμένη. Παρά τις προσπάθειες των αστυνομικών να τον πείσουν να παραδοθεί, εκείνος ζητούσε επανειλημμένα να δει την γυναίκα του. Έτσι, οι αστυνομικοί έφεραν την 30χρονη σύζυγό του έξω από το σπίτι, για να τη δει ο δράστης. Η γυναίκα, βρίσκονταν σε έντονη συναισθηματική φόρτιση και διακατέχονταν από μεγάλο φόβο.
Μετά από πολύωρες διαπραγματεύσεις, οι αστυνομικοί κατάφεραν να πείσουν τον 35χρονο να δώσει το παιδί στην μητέρα, καθώς ήταν άρρωστο και έχρηζε ιατρικής βοήθειας. Ο 35χρονος έδωσε το παιδί στον πεθερό του, ο οποίος είχε πάει να δει τι συμβαίνει και εκείνος με την σειρά του το έδωσε στους αστυνομικούς, οι οποίοι το μετέφεραν άμεσα σε κέντρο υγείας.
Καθ’ όλη την διάρκεια της νύχτας, ο 35χρονος έμεινε στο σπίτι αφύλαχτος, ωστόσο, το πρωί της επόμενης ημέρας, έφθασαν οι αστυνομικοί με παρουσία εισαγγελέα και τον συνέλαβαν.
Ενώπιον του δικαστηρίου, ο 35χρονος ισχυρίστηκε πως η 30χρονη είναι ανίκανη και τον άφηνε νηστικό. Σύμφωνα με την σύζυγο του κατηγορουμένου, αυτή η συμπεριφορά του προς την ίδια, ξεκίνησε πριν ακόμα η 30χρονη μείνει έγκυος, ενώ εκτίμησε, πως ο 35χρονος γίνεται βίαιος λόγω ψυχολογικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το