Τοπικά

Απέδρασε κρατούμενος από τις φυλακές Κασσαβέτειας

Ένας Έλληνας κρατούμενος των φυλακών Κασσαβέτειας απέδρασε προχθές το απόγευμα από το σωφρονιστικό κατάστημα και αναζητείται από την Αστυνομία. Ωστόσο δεν έγινε γνωστό, αν ο δραπέτης είναι βαρυποινίτης.
Πρόκειται για κρατούμενο που ασχολούνταν με κτηνοτροφικές εργασίες στο σωφρονιστικό κατάστημα και ο οποίος δεν επέστρεψε το απόγευμα στο κελί του.
Όπως είναι γνωστό, στις αγροτικές φυλακές Κασσαβέτειας η πληρότητα κρατουμένων είναι πολύ χαμηλή. Το σύνολο των κρατουμένων είναι 155, από τους οποίους μόλις 20 οι αλλοδαποί, ενώ συνολικά οι θέσεις στις φυλακές είναι 274, από τις οποίες αγροτικών 211 και νέων 63 (πληρότητα 56,57%).
Πάντως και στις φυλακές Κασσαβέτειας αυξήθηκαν οι κρατούμενοι σε σύγκριση με το 2017, αφού τον Μάιο του 2017 π.χ. οι κρατούμενοι ήταν 125 (πληρότητα 45,6%).
Στις αγροτικές φυλακές του Βόλου οι κρατούμενοι διαβιούν, όπως προβλέπει ο νόμος, σε συνθήκες ανοικτής φυλακής, δηλαδή εργάζονται και κυκλοφορούν σε μεγάλη έκταση, καθώς η φυλακή έχει κτήματα και κτηνοτροφικές μονάδες, ενώ προβλέπεται ότι όσοι κρατούμενοι είναι σε αγροτικές φυλακές, έχουν καλύτερο υπολογισμό ημερομισθίων, από εκείνους που κρατούνται σε φυλακές κλειστού τύπου, όπως π.χ. ο Κορυδαλλός.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το