Τοπικά

Απατεώνας “δάγκωσε” ηλεκτρολόγους στον Βόλο υποσχόμενος ανάθεση μεγάλων έργων

Γέμισε ο τόπος απατεώνες με την οικονομική κρίση από την πανδημία, όπως αυτός που εμφανιζόταν σε ηλεκτρολόγους του Βόλου ως πολιτικός μηχανικός, υποσχόμενος έργα σε νησιά των Κυκλάδων. Για την μεσιτεία του ζητούσε το ποσό των 700 ευρώ… Τελικά χθες το απόγευμα έπεσε στα χέρια της Αστυνομίας, ύστερα από καταγγελίες που έγιναν στον Σύλλογο Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων και στον πρόεδρό του Σερ. Μαουσίδη.

Η κινητοποίηση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας και προσωπικά του διευθυντή Μιλτ. Αλεξάκη ήταν ταχύτατη, με αποτέλεσμα να προσημειωθούν τα χρήματα που επρόκειτο να δώσει στον απατεώνα ένας Βολιώτης ηλεκτρολόγος και να συλληφθεί ο 68χρονος δράστης στις 5 μ.μ. χθες, σε κεντρικό σημείο του Βόλου. Ο κατηγορούμενος φέρεται να έχει εξαπατήσει δύο Βολιώτες ηλεκτρολόγους μέλη του ΣΕΗΜ, από τους οποίους φέρεται να απέσπασε συνολικά το ποσό των 1.400 ευρώ, υποσχόμενος ηλεκτρολογικές εργασίες, που δήθεν είχε αναλάβει μεγάλη κατασκευαστική εταιρία που δήθεν εκπροσωπούσε σε δέκα νησιά των Κυκλάδων, Μύκονο, Σαντορίνη κ.αλ. Σε κάθε νησί, δήλωσε στα θύματά του ότι θα κατασκευάζονταν 50 κατοικίες και οι ηλεκτρολόγοι τους οποίους προσέγγιζε, θα αναλάμβαναν τα ηλεκτρολογικά τους έργα…

Όπως έγινε γνωστό μετά την σύλληψή του, φέρεται να έχει εξαπατήσει και έναν Λαρισαίο ηλεκτρολόγο, από τον οποίο επίσης πήρε 700 ευρώ, ενώ πέρυσι φέρεται να είχε εξαπατήσει με την ίδια μέθοδο και υποσχόμενος αυτή την φορά έργα ελαιοχρωματισμού δύο Λαρισαίους ελαιοχρωματιστές, από τους οποίους και φέρεται να είχε πάρει 5.000 ευρώ… Η αντίδραση της Αστυνομίας ήταν ταχύτατη, δήλωσε στη «Θ» ο πρόεδρος του ΣΕΗΜ Σερ,. Μαουσίδης, που ενημέρωσε τον αστυνομικό διευθυντή Μιλτ. Αλεξάκη για τους δύο Βολιώτες ηλεκτρολόγους που εξαπατήθηκαν, ενώ άλλοι δύο αντιλήφθηκαν τι συνέβαινε και δεν προέβησαν στην καταβολή χρημάτων στον 68χρονο. Τα δύο θύματα είναι 45-50 ετών. Ο συλληφθείς κρατείται και σήμερα θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών με την κατηγορία της απάτης και της απόπειρας απάτης κατ’ εξακολούθηση.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Ηλεκτρολόγων 

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η επιχείρηση αποκάλυψης εργολάβου που είχε δήθεν αναλάβει κατασκευή πολυτελών κατοικιών σε νησιά του Αιγαίου. Πιο συγκεκριμένα, χάρη στην άμεση ανταπόκριση τόσο του Αστυνομικού Διευθυντή Μαγνησίας Μιλτιάδη Αλεξάκη όσο και του Διοικητή Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Μαγνησίας Διαμαντή Καρβέλη, σχεδιάστηκε και εκτελέστηκε, σε χρόνο μηδέν, μία άρτια επιχείρηση με προσημειωμένα χαρτονομίσματα τα οποία επρόκειτο να δώσει το υποψήφιο θύμα στον εργολάβο «φάντασμα». Χωρίς να χαθεί ούτε ένα κρίσιμο λεπτό, ο επιτήδειος απατεώνας που εξαπατούσε επαγγελματίες κατ’ εξακολούθηση, συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα. Για την υπόθεση ενημέρωσε τον Πρόεδρο του ΣΕΗΜ μέλος του συνδέσμου, ο οποίος με τη σειρά του ενημέρωσε άμεσα τις διωκτικές αρχές που ανέλαβαν αμέσως δράση.
Ο Πρόεδρος Σεραφείμ Μαουσίδης, το ΔΣ και το σύνολο των μελών του Συνδέσμου Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων Μαγνησίας, θα ήθελαν να ευχαριστήσουν θερμά την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας και την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Μαγνησίας για την άψογη συνεργασία στην υπόθεση της εξαπάτησης αδειούχων Ηλεκτρολόγων μελών του ΣΕΗΜ.
Οι δεσμοί του Συνδέσμου μας με τις αρχές παραμένουν άρρηκτοι και εκφράζουμε για μία ακόμη φορά τις θερμές μας ευχαριστίες σε όλα τα μέλη, ένα ένα ξεχωριστά, της Αστυνομικής Διεύθυνσης και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας για το αδιάλειπτο έργο τους.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το