Ελλάδα

Απαλλάσσεται από τα καθήκοντά του ο Μέγας Αρχιμανδρίτης του Φαναρίου, μετά τις κατηγορίες για κλοπή ρολογιού

Τον τερματισμό της διακονίας του Μέγα Αρχιμανδρίτη Αγαθαγγέλου στο Φανάρι αποφάσισε η Ιερά Σύνοδος.

Η Ιερά Σύνοδος που συνεδρίασε σήμερα υπό την προεδρία του Οικουμενικού Πατριάρχη, Βαρθολομαίου, μετά την ανταλλαγή απόψεων και «λαμβάνοντας υπόψη τη δυσφήμηση του Πατριαρχείου», έλαβε την απόφαση να απαλλάξει από τα καθήκοντά του στο Φανάρι τον κληρικό Αγαθάγγελο Σίσκο.

Η ανακοίνωση:

Συνήλθε σήμερον, 25ην Απριλίου 2023, ύπνο την προεδρείαν της Α. Θ. Παναγιότητος του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. κ. Βαρθολομαίου, η Άγια και Γερά Σύνοδος, ενώπιον της όποιας ο Πατριάρχης έθεσε το ανακύψαν θέμα του Αρχειοφύλακος Μ. Αρχιμανδρίτου κ. Αγαθαγγέλου Σίσκου.

Μετ’ ανταλλαγήν απόψεων και ληφθείσης υπ’ όψιν της ως εκ των συμβεβηκότων δυσφημήσεως του θεσμού του Οικουμενικού Πατριαρχείου, απεφασίσθη όπως τεθεί τέρμα εις την εν Φαναρίω διακονίαν του ως άνω κληρικού.

Οι κατηγορίες που βαρύνουν τον Αγαθάγγελο Σίσκο
Ο Αγαθάγγελος Σίσκος, κατηγορήθηκε για κλοπή ρολογιού τσέπης τεράστιας αξίας, το οποίο είχε κατασκευασθεί για συλλεκτική συλλογή το 1800 για λογαριασμό των Ανακτόρων. Είχε προσαχθεί αλλά αφέθηκε ελεύθερος.

Η ιδιοκτήτρια του καταστήματος σε δηλώσεις αναφέρερε πως, «είναι κρίμα διότι ο δράστης είναι μέλος της Πατριαρχικής Αυλής και έπρεπε να σκέπτεται τον θεσμό που εκπροσωπεί και να είναι πιο προσεκτικός».

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το