Τοπικά

Απαλλάχτηκε ο πρόεδρος της Λαϊκής Βιβλιοθήκης Βόλου

Αθώο έκρινε χθες το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου τον πρόεδρο της Λαϊκής Βιβλιοθήκης Βόλου, κληροδότημα του Δαμιανού Κυριαζή, που κατηγορούνταν για μη καταβολή δεδουλευμένων αποδοχών στις δύο υπαλλήλους της Βιβλιοθήκης.

Σχετική μήνυση είχαν καταθέσει οι δύο υπάλληλοι, καθώς και η Επιθεώρηση Εργασίας.

Το δικαστήριο απάλλαξε τον πρόεδρο της Βιβλιοθήκης από την κατηγορία, καθώς αποδείχτηκε ότι υπεύθυνο για την καταβολή των μισθών είναι το Μουσείο Μπενάκη, βάσει των όρων του κληροδοτήματος του Δαμιανού Κυριαζή.

 

 

Μάλιστα η διοίκηση της Βιβλιοθήκης έχει καταθέσει αγωγή εναντίον του Μουσείου Μπενάκη για αθέτηση των όρων του κληροδοτήματος, καθώς από τις αρχές του 2016 δεν καταβάλει τους μισθούς στις δύο υπαλλήλους της Λαϊκής Βιβλιοθήκης.

Από την πλευρά του το Μουσείο Μπενάκη υποστηρίζει ότι λόγω οικονομικών δυσκολιών θα προσπαθήσει στο εγγύς μέλλον να τακτοποιήσει το ζήτημα.

Βέβαια έχουν περάσει μήνες από τότε που προέκυψε το πρόβλημα της μη καταβολής της μισθοδοσίας και ακόμη δεν έχει λυθεί.

 

 

Η Βιβλιοθήκη παραμένει κλειστή λόγω της επίσχεσης εργασίας, στην οποία προχώρησαν οι εργαζόμενες, σε μια προσπάθεια να διεκδικήσουν τα οφειλόμενά τους.

Η Λαϊκή Βιβλιοθήκη αποτελεί κληροδότημα του Δαμιανού Κυριαζή, που απεβίωσε το 1948. Η Βιβλιοθήκη λειτουργεί στον Βόλο από το 1981. Αξίζει να σημειωθεί πως κάθε χρόνο χιλιάδες είναι οι αναγνώστες, που περνούν την πόρτα της Βιβλιοθήκης για να δανειστούν ένα βιβλίο ή και να διαβάσουν εκεί.

Συνολικά στη Βιβλιοθήκη φιλοξενούνται 80.000 βιβλία, τα οποία κάθε χρόνο ανανεώνονται, είτε από δωρεές είτε από συνδρομή του Μουσείου Μπενάκη.

Από το 1994 μετά από μια δωρεά που έκανε η κόρη του Δαμιανού Κυριαζή στο Μουσείο Μπενάκη, όπου υπήρχε και μέριμνα για τη στήριξη της Λαϊκής Βιβλιοθήκης, στον Βόλο, οι δύο εργαζόμενες στη Βιβλιοθήκη αμείβονται από το ίδρυμα.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το