Τοπικά

Απαιτούν λύσεις για τα προβλήματα στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Τις ελλείψεις και τα προβλήματα που εμποδίζουν τους φοιτητές να συνεχίσουν τις σπουδές τους στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας επισήμανε σε συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε σήμερα στο Εργατικό Κέντρο Βόλου, ο πρόεδρος του φοιτητικού συλλόγου του Τμήματος Γεωπονίας Δημήτρης Νόκας. Ο ίδιος ανέφερε ότι κανένα τμήμα του Πανεπιστημίου δεν έχει λιγότερους από 50 εγγεγραμμένους φοιτητές. Ο κ. Νόκας τόνισε ότι οι χώροι των εργαστηρίων και των αιθουσών δεν μπορούν να χωρέσουν τους φοιτητές με ταυτόχρονη τήρηση των αποστάσεων. Σημείωσε επίσης πως οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα του Πανεπιστημίου είναι ελάχιστοι συγκριτικά με τις ανάγκες που δημιούργησε η πανδημία. Κάλεσε έτσι το Πανεπιστήμιο να επαναπροσλάβει τις καθαρίστριες που απέλυσε τον Ιανουάριο του 2019. «Η σύμβαση με εργολάβους στην καθαριότητα θα κοστίσει 3 εκ. ευρώ παραπάνω για το πανεπιστήμιο» είπε και πρόσθεσε ότι υπάρχει δυνατότητα και εγκαταστάσεις για να λειτουργήσει φυσικός αερισμός αλλά δεν προτιμάται λόγω κόστους λειτουργίας.
«Οι μέχρι τώρα ανακοινώσεις δεν προβλέπουν ότι οι φοιτητές θα γυρίσουμε στα έδρανα. Τα ελάχιστα τμήματα που δίνονται στο πανεπιστήμιο δεν προορίζονται για τις ανάγκες μας αλλά για τη λειτουργία ερευνητικών προγραμμάτων κατά παραγγελία επιχειρηματικών ομίλων» δήλωσε.

Κάλεσε τον κόσμο να συμμετέχει στη συγκέντρωση που θα γίνει αύριο στις 6:30 στην πλατεία Ελευθερίας, την Πέμπτη στις 10:00 το πρωί στην δημοσιουπαλληλική συγκέντρωση που θα γίνει στην πλατεία Αγίου Νικολάου και τους φοιτητές στις 16 Οκτωβρίου, ημέρα συνεδρίασης της Συγκλήτου, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα γίνει στη θόλο του Πανεπιστημίου, στη 1:00 το μεσημέρι.

Από την πλευρά της η πρόεδρος του Σωματείου Καθαριστριών Μαγνησίας Μαρία Πλαγερά τόνισε ότι 30 καθαρίστριες που απολύθηκαν πέρυσι από το Πανεπιστήμιο βρίσκονται ακόμη «στον αέρα».
«Έχουν περάσει 10 μήνες από τότε που πήραμε την απόλυσή μας. Στην ουσία μας πέταξαν έξω. 30 εργαζόμενοι μείναμε στον δρόμο. Η δέσμευσή τους ότι θα έπρεπε να αποκτήσουμε κάρτα ανεργίας για να λάβουμε μέρος σε διαγωνισμό, στην πραγματικότητα ήταν κοροϊδία και 10 μήνες μετά δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα για να προχωρήσει η σύμβαση εργασίας» είπε. Ανέφερε ακόμη ότι οι καθαρίστριες προσπαθούν να συναντηθούν με το Πανεπιστήμιο και δεν έχουν καταφέρει να βρουν κάποιον.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το