Ελλάδα

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Τι ισχύει με τις ώρες το Σαββατοκύριακο

‘Οπως συμβαίνει και τις καθημερινές, έτσι και τα Σαββατοκύριακα, οι πολίτες μπορούν να μετακινούνται με αποστολή SMS στο 13033 έως τις 21:00 η ώρα, καθώς μετά το πέρας της συγκεκριμένης ώρας τίθεται σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας. Επομένως, οι πολίτες που να κάνουν τα ψώνια τους με click away ή click in shop, αλλά και όσοι επέλεξαν να κάνουν μία βόλτα σε παραλίες ή πάρκα πρέπει να έχουν επιστρέψει στα σπίτια τους μέχρι τη συγκεκριμένη ώρα.

Σημειώνεται πως οι μετακινήσεις στα καταστήματα λιανικού εμπορίου επιτρέπονται μόνο κατόπιν ραντεβού και με αποστολή SMS στο 13032. Το συγκεκριμένο SMS διαρκεί για τρεις ώρες και οι καταναλωτές μπορούν να το στέλνουν μόνο μία φορά την ημέρα. Παράλληλα, επιτρέπονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις με όχημα για άσκηση με αποστολή SMS 6 στο 13033. Οι μετακινήσεις πρέπει να γίνονται σε ανοιχτό χώρο για έως 3 άτομα ή μία οικογένεια.

Για ψώνια στο κέντρο οι Αθηναίοι
Δεύτερο Σάββατο σήμερα με ανοιχτά καταστήματα στην Αθήνα και αρκετοί ήταν οι κάτοικοι της πρωτεύουσας που αποφάσισαν να επισκεφτούν το κέντρο της πόλης και να πραγματοποιήσουν τα ψώνια τους. Συγκεκριμένα, έκλεισαν ραντεβού στα καταστήματα κεντρικών δρόμων, όπως η Ερμού, έστειλαν SMS στο 13032 και εκμεταλλεύτηκαν τον καλό καιρό για να πραγματοποιήσουν τις αγορές τους.

Οι έμποροι έχουν προχωρήσει σε μεγάλες προσφορές ώστε να δουν τα ταμεία τους να γεμίζουν ενώ προετοιμάζονται για τη Δευτέρα, οπότε και θα αρχίσουν τα self test. Όσο περισσότερο ασφαλής νιώθει ο κόσμος τόσο περισσότερο θα κινηθεί η αγορά, αναφέρουν οι καταστηματάρχες σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open, ενώ αναμένουν και τις αποφάσεις των λοιμωξιολόγων για τις ημέρες του Πάσχα.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το