ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τοπικά

Απ. Παπαδούλης: Οι Βολιώτες δεν υποτάσσονται στη μιζέρια και τη χυδαιότητα – «Βόλος-Ανατροπή-Δημιουργία» ο συνδυασμός του

Δριμεία κριτική στον Αχ.Μπέο για τον τρόπο που διοικεί τον Βόλο εξαπέλυσε κατά τη διάρκεια σημερινής συνέντευξης Τύπου ο υποψήφιος δήμαρχος Βόλου Απόστολος Παπαδούλης, ο οποίος θα διεκδικήσει τον Δήμο στις εκλογές του Μαϊου ως επικεφαλής του συνδυασμού «Βόλος -Ανατροπή-Δημιουργία».


Ο κ. Παπαδούλης χαρακτήρισε τον Δήμο Βόλου ως υπόδειγμα Δήμου που μετατράπηκε σταδιακά από την παρούσα δημοτική αρχή σε παράδειγμα προς αποφυγή, με τις ακρότητες, τους προπηλακισμούς και τον αυταρχισμό να είναι καθημερινή συνήθεια. Αναφέρθηκε στην καλπάζουσα ανεργία, το χαμηλό εισόδημα αλλά και στις ανύπαρκτες επενδύσεις, ενώ πρόσθεσε πως η ποιότητα ζωής βρίσκεται σε δεύτερη μοίρα.
«Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί και είμαστε σίγουροι πως η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών δεν υποτάσσεται στη μοίρα της μιζέριας και της χυδαιότητας. Ανησυχεί έντονα για το μέλλον και αρνείται τον λαϊκισμό των κραυγών», είπε.
Σύμφωνα με τον κ. Παπαδούλη, ο συνδυασμός του έχει την εμπειρία για να ξαναφέρει την χαμένη ανάπτυξη. «Γνωρίζουμε τον δρόμο προς την Ευρωπαϊκή Ένωση για τα έργα και τις υποδομές που λείπουν. Είναι δέσμευση να φέρουμε στο προσκήνιο τις παραμελημένες περιοχές του Δήμου Βόλου, να προστατεύσουμε το περιβάλλον με όποιο κόστος, χωρίς ακρότητες, αλλά με σοβαρότητα και διαφάνεια», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Αχ. Μπέος χρέωσε την πόλη με εκατομμύρια ευρώ 

Ο κ. Παπαδούλης τόνισε πως ο Βόλος πρέπει να πάψει να είναι ένας απλός θεατής των ευκαιριών που χάνονται και πως επιτέλους πρέπει να ανέβει στο τρένο της επόμενης ημέρας.
«Αυτά θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν λόγια του σαλονιού, ενός τεχνοκράτη πολιτικού. Σας διαβεβαιώ ότι είμαι και του λιμανιού», είπε και επισήμανε πως πρέπει οι πολίτες να βάλουν τέλος στα φούμαρα.
«Στην πόλη ορθώνεται ένα επικοινωνιακό μπαλαμούτι περί αποτελεσματικού Δημάρχου» δήλωσε στη σημερινή συνέντευξη τύπου και προκάλεσε τον Αχ. Μπέο σε δημόσια συζήτηση.
«Τον προκαλώ να βγούμε οι δυο μας σε δημόσια συζήτηση, σ΄όποιο κανάλι επιθυμεί ή καλύτερα στο δικό του κανάλι. Να ξεκαθαρίσουμε ποιος είναι αυτός ο κύριος. Είναι μια φούσκα και μισή, που κρύβεται πίσω από έναν επικοινωνιακό χαβαλέ. Είναι ένα καθεστώς που φεύγοντας, όχι μόνον δεν θα έχει αφήσει κάποιο δικό του έργο αλλά θα μας έχει φορτώσει μόνον με χρέη, που οι Βολιώτες, θα αναγκαστούμε να πληρώσουμε».
Τον προκάλεσε επίσης να κάνουν μαζί διαχειριστικό έλεγχο τώρα για να μάθουν οι Βολιώτες ποιο είναι το πραγματικό αποθεματικό του Δήμου και να καταλάβουν όλοι «ότι ο τύπος πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες».
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, ο δήμαρχος Βόλου κοκορεύεται ότι είναι αποτελεσματικός αλλά χρέωσε την πόλη με 7,2 εκ. ευρώ, αγοράζοντας με χρήματα του Δήμου οχήματα καθαριότητας, όταν τα Τρίκαλα πήραν οχήματα από το ΕΣΠΑ.
«Μας είπε ότι είναι περιουσία του Δήμου. Είναι άσχετος ο άνθρωπος. Στο leasing δεν είσαι ιδιοκτήτης. Ενοικιαστής είσαι. Χρέωσε την πόλη με 10 εκ. ευρώ για το πάρκινγ της Φιλελλήνων. Ένα έργο του προηγούμενου αιώνα χωρίς μελέτη σκοπιμότητας και βιωσιμότητας.
Χρέωσε την πόλη με 2 εκ. ευρώ για το δημοτικό θέατρο παρά το γεγονός ότι υπέγραψε με πολλά ταρατατζούμ την ένταξη του στο ΕΣΠΑ. Γιατί δεν υπολόγισε και τα 2 αυτά εκατομμύρια;
Χρέωσε την πόλη με 1 εκ. ευρώ για να φτιάξει δήθεν πολιτιστικό κέντρο. Αυτός ο αποτελεσματικός κύριος απλώς έφτιαξε ένα ακόμη ένα μπουζουξίδιο με δικά μας χρήματα.
Παρέλαβε το χρέος της ΔΕΥΑΜΒ προς την ΕΡΓΗΛ στα 4 εκ. και σήμερα χρωστάμε 11 εκ.ευρώ.
Αυτός είναι ο αποτελεσματικός κύριος Μπέος. Δοξάστε τον. Ποιος επιχειρηματίας της πιο μικρής επιχείρησης θα του εμπιστευόταν το ταμείο του; Εμείς του εμπιστευτήκαμε το ταμείο ολόκληρου του Δήμου μας».

Οι Βολιώτες θα κληθούν να επιλέξουν μεταξύ ενός αυταρχικού και ενός Δημοκράτη δημάρχου

Παράλληλα ο κ. Παπαδούλης αναφερόμενος στην υποψηφιότητά του, δήλωσε πως όσοι πολεμούν την υποψηφιότητά του με «εξυπνάδες» και «υπονομευτικές παρόλες», αντιλαμβάνεται ότι τους είναι δύσκολο να διαχειριστούν κάποιον ανεξάρτητο χωρίς σκελετούς στα ντουλάπια του.
«Στις εκλογές του Μαΐου οι Βολιώτες θα κληθούν να επιλέξουν μεταξύ ενός αυταρχικού και ενός Δημοκράτη δημάρχου» ενώ ανέφερε ότι στο ψηφοδέλτιο του υπάρχουν και άτομα από την Επιλογή Ευθύνης αλλά και από την νυν δημοτική αρχή.
«Για να καθαρίσει το νέφος ξεκίνησα σήμερα φυσώντας πολύ δυνατά. Αυτός ο άνθρωπος που θα φύγει από την πόλη τι θα αφήσει πίσω του που θα έχει τη δική του υπογραφή;»
Αναφερόμενος στο θέμα της καύσης απορριμμάτων, δήλωσε πως η επιδημιολογική μελέτη είναι ένα καλό βήμα αλλά το θέμα είναι να χρηματοδοτήσουμε τις επόμενες μελέτες που θα μπουν στην ουσία όπως τον εντοπισμό βαρέων μετάλλων στην περιοχή.
Σημείωσε ακόμη πως δεν έχει μιλήσει κανείς σοβαρά την ΑΓΕΤ. «Από τη μία έχουμε τους διαμαρτυρόμενους πολίτες και από την άλλη ο διαμεσολαβητής δήμαρχος που ό,τι υπάρχει στο προσκήνιο το αγοράζει. Η δική μας δουλειά είναι να καθίσουμε μαζί με τους επικεφαλής των δημοτικών ομάδων με την ΑΓΕΤ και να δούμε τα δεδομένα. Θα δεσμευτούμε και θα δεσμευτούν. Αν η εικόνα είναι καθησυχαστική δεν έχω πρόβλημα να πω ότι δεν κινδυνεύουμε. Αν οι δεσμεύσεις δεν τηρηθούν δεν έχω και εγώ πρόβλημα να μπω στο σκληρό ροκ» είπε χαρακτηριστικά.
Ερωτώμενος για το ενδεχόμενο συγκλίσεων, ο κ. Παπαδούλης απάντησε πως έκανε προσπάθειες για να πετύχει σύγκλιση από τον πρώτο γύρο. «Ο δεύτερος γύρος είναι μακριά. Αλλά και πάλι όλα είναι ανοιχτά».

Μιλώντας για τον τρόπο λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου Βόλου, ο κ. Παπαδούλης έκανε λόγο για απαξίωση εκλεγμένων πολιτών από τον πρόεδρο του Συμβουλίου και από τον δήμαρχο.
«Το δημοτικό συμβούλιο είναι μέρος εκπαίδευσης της κοινωνίας. Ικανά στελέχη θα τα αξιοποιήσουμε σε θέσεις ευθύνης. Οι πολίτες θα έχουν βήμα στο δημοτικό συμβούλιο. Επίσης κάθε 3 μήνες θα συνεδριάζει εκτάκτως με θέμα το όραμα της επόμενης 20ετιας.ετσι χτίζεις το όραμα και ανοίγεις τον δρόμο. Επίσης θα διαπραγματεύομαι τα σοβαρά θέματα για τον Δήμο μαζί με τους επικεφαλής των αλλά παρατάξεων. Θα θέλω όλα φανερά».
Τέλος μίλησε για τις ποδοσφαιρικές ομάδες της πόλης και ανέφερε ότι ο ΝΠΣ είναι μια επένδυση που την έφερε ο Αχ.Μπέος και την εγκατέστησε στα δικά μας χωράφια.
«Η πόλη έχει δύο ιστορικές ομάδες. Έχω συνηθίσει τον Ολυμπιακό να έχει έδρα το ΕΑΚ, αλλά σήμερα ψάχνει έδρα. Ο Ολυμπιακός Βόλου θα γυρίσει στην ιστορική του έδρα».

Ανακοίνωση του Δήμου Βόλου

Σε ανακοίνωση- απάντηση του Δήμου Βόλου αναφέρονται τα ακόλουθα:

Έδωσε σήμερα τα διαπιστευτήριά του ενώπιον της κοινωνίας ο κ. Απ. Παπαδούλης και ομολογουμένως μας έλυσε απορίες. Πρώτη και σημαντική γιατί επί των ημερών της προεδρίας του στη διοίκηση του τοπικού ΣΕΒ η περιοχή γνώρισε μια επώδυνη αποβιομηχάνιση, με όσα αυτή επέφερε στην «έκρηξη» της ανεργίας και την υπανάπτυξη. Με γνώσεις όπως αυτή που ανέπτυξε περί του leasing, ας δοξάζουμε το Θεό που έμειναν ανοιχτά και μερικά… ψιλικατζίδικα

Και δεύτερη απορία, γιατί συγκεντρώνει την πολιτική απέχθεια του κ. Σκοτινιώτη, τον οποίο χαρακτηρίζει σαν υπονομευτή του. Αδαής, ψεύτης και λαϊκιστής, συγκεντρώνει όλα τα στοιχεία για να αναδειχθεί σε πολιτικό απατεώνα. Και ως γνωστόν στη φύση τα ομώνυμα απωθούνται.

Απευθυνόμενοι στην κοινωνία, την οποία ο επίδοξος όψιμος «σωτήρας» επιχείρησε να παραπλανήσει για πράγματα, που εν τέλει, φαίνεται ότι αγνοεί, σημειώνουμε:

Οσο και αν κατανοούμε τον πανικό του (δικό του και των άλλων) για το μέγεθος της αποδοχής στους πολίτες του σημαντικού έργου της συνολικής αναβάθμισης και ανανέωσης του στόλου οχημάτων και μηχανημάτων, δεν μπορούμε να κατανοήσουμε το τερατώδες είτε της άγνοιας είτε των ψευδών που μετέρχονται. Βεβαίως και πρόκειται περί αγοράς και όχι περί απλής ενοικίασης όπως ψευδώς και με περισσή άγνοια ισχυρίστηκε ο επίδοξος.

Αποτελεί πραγματική έκπληξη πως ένας τύπος που διετέλεσε Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδος αγνοεί ότι το leasing είναι χρονομίσθωση, με ή χωρίς τελική εξαγορά του αντικειμένου. Και εν προκειμένω πρόκειται για εξαγορά, όπως κατηγορηματικά, χωρίς καμία αμφισβήτηση, προκύπτει από τη σύμβαση. Δηλαδή οι δημότες που είναι οι ιδιοκτήτες και θα απολαύσουν αναβαθμισμένες και σύγχρονες υπηρεσίες και απελευθερώνονται κεφάλαια και χρόνος ώστε να διατεθούν για άλλες, επίσης, σημαντικές παραγωγικές δραστηριότητες .

Σε ό,τι αφορά την προμήθεια απορριμματοφόρων μέσω ΕΣΠΑ από τα Τρίκαλα τι να πούμε; Ότι εκτός από άσχετος είναι ψεύτης; Ας ρωτήσει το Δήμαρχο Τρικάλων να ενημερωθεί ότι η τελευταία προμήθεια απορριμματοφόρου από τον εκεί Δήμο έγινε προ δύο δεκαετιών, περίπου!

Για το αίσχος του γκαράζ της Φιλελλήνων, που είχε εγκαταλειφθεί από δεκαετίας περίπου, (και όχι του περασμένοι αιώνα όπως ψευδώς ισχυρίστηκε, ενδεχομένως αποκαλύπτοντας και τον τρόπο που σκέφτεται και δρα) και το οποίο ολοκληρώνουμε με δικούς μας, των πολιτών, πόρους για να δώσουμε λύση και στο οξύτατο πρόβλημα της στάθμευσης, αλλά και στο δράμα των περιοίκων που ζούσαν μια απειλή για την υγεία και την ίδια τους τη ζωή, τι να πούμε; Οι ίδιοι οι πολίτες μπορούν να αξιολογήσουν και να κρίνουν.

Τέλος σε ό,τι αφορά το Δημοτικό Θέατρο υπογραμμίζουμε ότι τα πέντε εκατομμύρια που διασφαλίσαμε ήταν το maximum που προβλεπόταν από την προκήρυξη του σχετικού προγράμματος. Και επειδή απαιτούνταν άλλα δύο εκατομμύρια ευρώ τα διαθέσαμε εμείς για να μην αφήσουμε την πόλη χωρίς ένα τόσο σημαντικό έργο, όπως έκαναν άλλοι. Και τα διαθέτουμε απλώς γιατί χάρις στη διαχείρισή μας υπάρχουν.

Είναι η τελευταία φορά που απαντούμε σε τέτοιες φθηνές, χάριν εντυπωσιασμού και απεγνωσμένης προσπάθειας για λίγη δημοσιότητα, προκλήσεις, τύπου Παπαδούλη. Κι όσο κι αν για τον ίδιο αναιρούμε την θέση μας ακόμα και για μπιρίμπα, γιατί δεν το αξίζει, δεχόμαστε μια τηλεοπτική αντιπαράθεση με όλους τους υποψήφιους, αρκεί να στέκονται όρθιοι.

Και επειδή εμείς ήμασταν και παραμένουμε απλοί και καθημερινοί, λαϊκοί, τύποι, που αγαπούμε τη ζωή και τον άνθρωπο, θα δώσουμε, χωρίς καν leasing μια συμβουλή στον νεόκοπο πολιτευτή: Όταν είσαι ένας ηλικιακά σιτεμένος γιάπης και θέλεις σε μια κάποια ηλικία να κάνεις τον τζάμπα μάγκα, απλώς γίνεσαι μια θλιβερή καρικατούρα… Ας το προβάρει στον καθρέφτη του και θα μας ευγνωμονεί…

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το