Τοπικά

Ανυποχώρητοι οι αγρότες στο μπλόκο του Αλμυρού – Επίσκεψη Κουτσούμπα

 

Ανυποχώρητοι στις θέσεις τους παραμένουν οι αγρότες στο μπλόκο του Αλμυρού, μετά την εντυπωσιακή και δυναμική παρουσία που είχαν στο συλλαλητήριο του Σαββάτου στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της έκθεσης «Agrotica». Τα 140 περίπου τρακτέρ παραμένουν παραταγμένα σε σημείο της ΠΑΘΕ όπου δεν διεξάγεται κυκλοφορία οχημάτων και περιμένουν το αποτέλεσμα της σημερινής σύσκεψης στη Νίκαια της Λάρισας, για τη μορφή που θα λάβουν τις προσεχείς ημέρες οι κινητοποιήσεις.

Οι αγρότες από το μπλόκο του Αλμυρού επιμένουν στο αίτημά τους για συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυρ. Μητσοτάκη, θεωρώντας πως μπορεί να βρεθεί «φόρμουλα» για την ικανοποίηση των βασικών τους αιτημάτων, που δεν είναι άλλα από το αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο και σταθερή τιμή 7 λεπτά ανά κιλοβατώρα στο ρεύμα, προκειμένου να μειωθεί το κόστος παραγωγής.
Το μέλος της συντονιστικής επιτροπής αγώνα των αγροτών στο μπλόκο του Αλμυρού Χρ. Πάντζιος δήλωσε ικανοποιημένος από την επιτυχία του συλλαλητηρίου διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη, τονίζοντας πως «καταδείχτηκε ότι τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου είναι πανελλαδικά και όχι μόνο στη Θεσσαλία και τη Μακεδονία. Αυτό που ζητάμε είναι να συναντηθούμε με τον πρωθυπουργό, ώστε να βρεθούν λύσεις στα δίκαια αιτήματά μας. Ο καιρός έχει καλυτερέψει και ευνοεί για αγροτικές εργασίες, αλλά οι παραγωγοί παραμένουν στα μπλόκα και τα ενισχύουν. Η αυριανή (σημερινή) σύσκεψη των αγροτών στη Νίκαια της Λάρισας, στην οποία έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν και εκπρόσωποι από τη Μακεδονία είναι κρίσιμη για το μέλλον του αγώνα και θα ληφθούν αποφάσεις καθοριστικές. Σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούμε την ταλαιπωρία των πολιτών με αποκλεισμό της ΠΑΘΕ, αλλά στην κυβέρνηση δεν αφήνουν περιθώρια για να μην κλιμακωθούν οι κινητοποιήσεις» προσέθεσε ο ίδιος.

Επίσκεψη Δ. Κουτσούμπα
Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, μεθαύριο Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου, στις 5 μ.μ., αναμένεται να επισκεφτεί το μπλόκο των αγροτών του Αλμυρού ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημ. Κουτσούμπας, στο πλαίσιο περιοδείας του στην Θεσσαλία.

Ανυποχώρητοι
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας αγροτικών συλλόγων Μαγνησίας Θοδωρής Γεωργαδάκης, σχολιάζοντας την παρουσία των αγροτών στη Θεσσαλονίκη, έκανε λόγο για «μια μαχητική κινητοποίηση από συναδέλφους απ’ όλη την Ελλάδα. Κυριαρχούσε η δυναμικότητα και η ενότητα. Επόμενος σταθμός είναι η αυριανή (σ.σ. σημερινή) πανελλαδική σύσκεψη αγροτικών μπλόκων απ’ όλη την Ελλάδα, στις 12 το μεσημέρι στη Νίκαια, που θα καθοριστούν οι περαιτέρω αποφάσεις – κινήσεις – δράσεις. Οι αγρότες συνεχίζουν να παλεύουν δεν υποχωρούν, παρά τις όποιες ανακοινώσεις έχουν γίνει, οι οποίοι σε καμία περίπτωση δεν ικανοποιούν τα δίκαια αιτήματά μας».

Φωτό από τους αγρότες 

Προηγούμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το