Τοπικά

Αντίθετος ο Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου στην μετατροπή του Αεροδρομίου Ν. Αγχιάλου σε cargo

“Προκαλεί ανησυχία να αλλάξει εντελώς φυσιογνωμία και σκοπό λειτουργίας το Αεροδρόμιο Κεντρικής Ελλάδος. Επ’ ουδενί δεν πρέπει να αλλάξει η φυσιογνωσία του Αεροδρομίου γιατί τότε θα πληγεί ο τουριστικός τομέας που είναι ισχυρός οικονομικός πυλώνας για την περιοχή”.
Τα παραπάνω τόνισε ο Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου Μιχ. Μιτζικός στην τοποθέτησή του κατά την διάρκεια της ημερίδας που διοργάνωσε η ΠΕΔ Θεσσαλίας στον Αλμυρό για το παρόν και το μέλλον του Αεροδρομίου Κεντρικής Ελλάδος στη Νέα Αγχίαλο, σχολιάζοντας την πρόθεση του Υπερταμείου να μετατρέψει το Αεροδρόμιο σε cargo. .

Ο κ. Μιτζικός επισήμανε πως η πρόσβαση του Αεροδρομίου αποτελεί βασικό ζήτημα και πρέπει να διευθετηθεί με πρωτοβουλία του Υπουργείου Μεταφορών, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Επίσης τόνισε πως πρέπει να ξεκαθαρίσει το θέμα της διαχείρισης του Αεροδρομίου, όπως και να υπάρχει εθνικός αερομεταφορέας έστω με ένα δρομολόγιο για να εξυπηρετούνται οι πολίτες.

Αναφερόμενος στον Δήμο Νοτίου Πηλίου, που έχει το μεγαλύτερο μερίδιο της τουριστικής- επιβατικής κίνησης, ο κ. Μιτζικός είπε πως κάτοικοι και τουρίστες αναγκάζονται- λόγω έλλειψης πτήσεων στο Αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου- να χρησιμοποιούν το Αεροδρόμιο Σκιάθου, μέσω Κατηγιώργη.

Κλείνοντας είπε πως ο Δήμος εκπονεί μελέτες για 17 μικρές Μαρίνες – Αλιευτικά Καταφύγια, που θα δώσουν ουσιαστική ώθηση στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής και πως έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες δημοπράτησης μελετών νομιμοποίησης των υφιστάμενων Λιμένων, στοιχείο απαραίτητο για την οριοθέτηση χερσαίων ζωνών Λιμένων, τις οποίες θα διαχειρίζεται το Λιμενικό Γραφείο του Δήμου .

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το