Τοπικά

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Μαγνησίας στις πληγείσες περιοχές στο Δήμο Ζαγοράς-Μουρεσίου

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Μαγνησίας, αποτελούμενη από τον συντονιστή της Ν.Ε. Μάνθο Δραμητινό, τους βουλευτές Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο και Κατερίνα Παπανάτσιου, και το μέλος της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας Απόστολο Χρυσάφη, επισκέφτηκαν χθες Δευτέρα 11-10-2021, τις πληγείσες περιοχές στο Δήμο Ζαγοράς-Μουρεσίου.
Συνομίλησαν με τον Δήμαρχο Παναγιώτη Κουτσάφτη, τον Πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς-Πηλίου Ιωάννη Κράββαρη , το σύμβουλο του Συνεταιρισμού Ιωάννη Χρυσάφη και του δημοτικούς συμβούλους Απόστολο Κατσηφό και Επαμεινώνδα Νάσιο.

Ενημερώθηκαν ότι εκτεταμένες ζημιές σημειώθηκαν στη Ζαγορά, στο Ανήλιο και στην Μακρυρράχη. Ο κίνδυνος κατάρρευσης σπιτιών είναι άμεσος ενώ υπάρχουν και οικίες που έχουν υποστεί πολύ σημαντικές ζημιές.
Τεράστιες είναι οι ζημιές που έχει υποστεί το αγροτικό οδικό δίκτυο, η αποκατάσταση του οποίου επείγει, προκειμένου να ολοκληρωθεί η συλλογή και μεταφορά των σημαντικότερων τοπικών αγροτικών προϊόντων (μήλα-κάστανα).
Τόνισαν επίσης την ανάγκη να υπάρξει αντιπλημμυρική προστασία με τεχνικές και προδιαγραφές όπως είχαν χρησιμοποιηθεί σε ανάλογες πλημμύρες το 2018.
Αναφέρθηκαν στην ανάγκη άμεσης αποζημίωσης των πληγέντων , ξεπερνώντας τους γραφειοκρατικούς λόγους που δημιουργούν τεράστιες καθυστερήσεις στην αποταμίευση αυτών των ποσών.
Οι βουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Μαγνησίας, επιβεβαίωσαν ότι θα κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους , σε κοινοβουλευτικό και πολιτικό επίπεδο για την προώθηση των λύσεων και την ανταπόκριση της Πολιτείας στα αιτήματα των κατοίκων. Αναλυτικά ενημερώθηκε και ο Περιφερειακός σύμβουλος Μαγνησίας και μέλος της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Γεώργιος Ζώγας, προκειμένου να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. , δίπλα σε κάθε έναν και κάθε μια πολίτη αυτής της χώρας, σε κάθε γωνιά αυτού του τόπου , με όλες τις δυνάμεις, με όσα μέσα διαθέτει, θα προασπίζεται το δικαίωμα της ισονομίας , της ισότητας και της δικαιοσύνης απέναντι σε μία Κυβέρνηση που συνεχίζει, σχεδόν εμμονικά, να αμβλύνει τις ανισότητες και να επιμένει σε ένα «επιτελικό» κράτος που το μόνο που το ενδιαφέρει είναι ο επικοινωνιακός του «καλλωπισμός».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το