Αθλητισμός

Ονειρεύεται Κατάρ ο Μιράντα

Κάθε λόγο να ονειρεύεται το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ έχει ο Χοσέτε Μιράντα. Ο διεθνής άσος της Νίκης ήταν ξανά βασικός στο 1-1 με τη Ζάμπια και η Ισημερινή Γουινέα διατήρησε ακέραιες τις ελπίδες της για πρόκριση στα πλέι οφ των προκριματικών της Αφρικανικής Ζώνης.

Δεν είχε αγωνιστική δράση το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε για τη Νίκη. Η Σούπερ Λιγκ 2 δεν έχει αρχίσει ακόμη, ενώ οι «κυανόλευκοι» δεν έδωσαν κάποιο φιλικό παιχνίδι.

Έτσι τα βλέμματα της τεχνικής ηγεσίας και γενικότερα των ανθρώπων του ποδοσφαιρικού τμήματος στράφηκαν στον Χοσέτε Μιράντα. Ο 23χρονος εξτρέμ είχε υποχρεώσεις με την εθνική της Ισημερινής Γουινέας δίνοντας δύο αγώνες για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2022.

Ο διεθνής άσος ήταν βασικός και στη δεύτερη αναμέτρηση με τη Ζάμπια, όπως συνέβη και πριν λίγες ημέρες απέναντι στον ίδιο αντίπαλο. Αυτή τη φορά η συνάντηση διεξήχθη εκτός έδρας και ο Χουάν Μίτσα τον χρησιμοποίησε ξανά στην αρχική ενδεκάδα.

Η Ισημερινή Γουινέα έπαιξε κυρίως αμυντικά και το σχέδιο ήταν να «χτυπήσει» στις αντεπιθέσεις. Στο συγκεκριμένο πλάνο ταίριαξε «γάντι» στο παιχνίδι του Χοσέτε Μιράντα, ο οποίος με την ταχύτητα και την τεχνική του προκάλεσε ουκ ολίγα προβλήματα στην αντίπαλη άμυνα.

Πάντως μετά το 70’ παρουσίασε σημάδια κόπωσης, με συνέπεια ο ομοσπονδιακός τεχνικός να τον αντικαταστήσει στο 78’. Μάλιστα τέσσερα λεπτά η Ισημερινή Γουινέα κατάφερε να ισοφαρίσει σε 1-1 τη Ζάμπια και με τον βαθμό που πήρε διατήρησε ζωντανό το όνειρο να συνεχίσει στα προκριματικά του Μουντιάλ.

Σημειώνεται ότι στην Αφρική μετά την πρώτη φάση όπου οι μικρότερες σε δυναμικότητα χώρες αναμετρούνται σε νοκ-αουτ παιχνίδια, ακολουθεί η δεύτερη φάση με τον σχηματισμό δέκα ομίλων. Οι ομάδες δίνουν διπλούς αγώνες μεταξύ τους, και ο πρώτος του κάθε ομίλου προκρίνεται στην τρίτη φάση των πλέι οφ. Εκεί, οι δέκα νικητές θα αναμετρηθούν σε διπλά νοκ-άουτ παιχνίδια, απ’ όπου θα προκύψουν οι πέντε ομάδες που θα πάρουν το εισιτήριο για το Μουντιάλ.

Στην παρούσα φάση η Ισημερινή Γουινέα βρίσκεται στη δεύτερη θέση του 2ου ομίλου με 7 βαθμούς. Στο γκρουπ προηγείται η Τυνησία έχοντας τρεις πόντους περισσότερους, αλλά είναι μία διαφορά που μπορεί να ανατραπεί στις δύο αγωνιστικές που απομένουν. Έτσι ο Μιράντα και οι συμπαίκτες του δικαιούνται να ονειρεύονται το… Κατάρ.

Ο 23χρονος εξτρέμ ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του γι’ αυτό το διάστημα και αναμένεται στον Βόλο αύριο Τετάρτη, προκειμένου να ενσωματωθεί ξανά στη βολιώτικη ομάδα, η οποία αυτές τις ημέρες προπονείται στο «Π. Μαγουλάς».

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι επειδή η Σούπερ Λιγκ 2 πολύ δύσκολα θα αρχίσει στις 17 Οκτωβρίου η Νίκη βρίσκεται σε αναζήτηση αντιπάλου, προκειμένου να δώσει φιλικό παιχνίδι το επόμενο Σαββατοκύριακο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το