Τοπικά

Αντιδράσεις πολιτών για την εγκατάσταση κινητής τηλεφωνίας σε ταράτσα στον Βόλο

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η εγκατάσταση κεραίας κινητής και δορυφορικής τηλεφωνίας σε ταράτσα πολυκατοικίας στην Αθ. Διάκου 150 – Λ. Βύρωνος.

Οι κάτοικοι της περιοχής, κάνουν λόγο για υγειονομική “βόμβα” κι όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους:

Ανήσυχοι και εξοργισμένοι είμαστε οι κάτοικοι της περιοχής γύρω από τις οδούς Λ. Βύρωνος και Αθ, Διάκου, που είδαμε να προστίθεται δεύτερη κεραία κινητής τηλεφωνίας στο ίδιο κτίριο (Αθ, Διάκου 105) μέσα σε διάστημα τριών ετών.
Οι τροποποιήσεις που έγιναν στη νομοθεσία για τα κέρδη των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, άνοιξαν τον δρόμο να φυτρώνουν κεραίες μέσα σε πυκνοκατοικημένες περιοχές, αδιαφορώντας για την τεράστια ζημιά που προκαλούν στην υγεία αυτών των κατοίκων η λειτουργία των κεραιών. Άνοιξαν την όρεξη επίσης σε ιδιοκτήτες κτιρίων, που μπροστά στο οικονομικό όφελός τους, αδιαφορούν για τις επιπτώσεις στην υγεία των συμπολιτών τους.
Φορείς, όμως, της πόλης μας όπως ο δήμος, η περιφέρεια, οι υγειονομικές υπηρεσίες, κ.ά. έχουν τεράστιες ευθύνες! Δεν μπορούν να συμπεριφέρονται σαν να μην συμβαίνει τίποτα, όταν γνωρίζουν ότι η λειτουργία των δυο κεραιών συνιστά υγειονομική «βόμβα». Η πολύ υψηλή ακτινοβολία που εκπέμπουν αποτελεί μεγάλο κίνδυνο με απρόβλεπτες επιπτώσεις για την υγεία των οικογενειών μας και κυρίως των παιδιών μας. Η λειτουργία τους μέσα σε μια πυκνοκατοικημένη περιοχή σημαίνει σοβαρή απειλή για όσους κατοικούν σε μια περίμετρο έως 300 μέτρα περίπου από την βάση της, πολύ περισσότερο για αυτούς που τα σπίτια τους και τα διαμερίσματά τους βρίσκονται σε απόσταση μόνο λίγων δεκάδων μέτρων!
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
Την προστασία της υγείας των οικογενειών μας και των παιδιών μας.
Να σταματήσει, ΤΩΡΑ, η λειτουργίας τους και να ξεκινήσει άμεσα το «ξήλωμά» τους.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΙΤΗΜΑ ΜΑΣ
Το παραπάνω κείμενο υπογράφουν εκατοντάδες κάτοικοι της περιοχής, τα ονόματα των οποίων είναι στη διάθεση κάθε αρμόδιου φορέα. Η συλλογή υπογραφών συνεχίζεται, ενώ την επόμενη εβδομάδα αντιπροσωπεία των κατοίκων θα επισκεφτεί συγκεκριμένους φορείς με τα παραπάνω υπόμνημα.

φωτό αρχείου

Προηγούμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το