Τοπικά

Άνοιξε ο φάκελος για ένα έγκλημα στο Διμήνι μετά από 18 χρόνια – Ένα αποτύπωμα οδήγησε σε σύλληψη 43χρονου στον Βόλο

Ένας 43χρονος συνελήφθη χθες στον Βόλο, ο οποίος ασχολείται με οικοδομικές εργασίες, και σύμφωνα με τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών το αποτύπωμά του ταυτοποιήθηκε σε υπόθεση ανθρωποκτονίας. Πρόκειται για υπόθεση του 2002 όπου με κίνητρο τη ληστεία, δράστης ή δράστες σκότωσαν μία ηλικιωμένη γυναίκα στο Διμήνι. Η ίδια διέδιδε πως στο σπίτι της φιλούσε λίρες και μετρητά, γεγονός που δεν ίσχυε.  Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι δολοφονήθηκε με κίνητρο τη ληστεία αλλά ο δράστης παρέμενε άγνωστος. Η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών ενημέρωσε την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας ότι το αποτύπωμα ταυτοποιήθηκε και τα στοιχεία οδηγούσαν σε 43χρονο οικοδόμο, αλβανικής καταγωγής που ζει στον Βόλο.  Εκδόθηκε ένταλμα, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα, ενώ έχει αρνηθεί τα πάντα. Το Μάιο του 2002 η Χρυσούλα Σπαθούλα, 71 έτους, έπεσε θύμα εγκληματικής ενέργειας. Το πτώμα της συνταξιούχου του ΙΚΑ βρίσκεται στη φτωχική της μονοκατοικία στο Διμήνι, δύο περίπου ημέρες μετά τη δολοφονία, από γείτονες.
Μπαίνοντας στο σπίτι αντίκρισαν το άψυχο σώμα της αι σε μια λίμνη αίματος κοντά στην είσοδο, με την πόρτα του σπιτιού να είναι μισάνοιχτη.
Η ιατροδικαστής εντόπισε χτυπήματα στα πλευρά και στο κεφάλι του θύματος, εκδορές στο σώμα της που προέρχονται από σουγιά και μώλωπες στο λαιμό της.
Τα πρώτα στοιχεία της ιατροδικαστικής εξέτασης έδειξαν ότι ο θάνατός της επήλθε 30 περίπου ώρες πριν τον εντοπισμό της και αρχικά η ιατροδικαστής θεώρησε ότι ο θάνατός της επήλθε από κατακλυσμιαία αιμορραγία, αποκλείοντας το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας. Δύο περίπου 24ωρα αργότερα ωστόσο η νεκροψία επιβεβαίωσε  τις υποψίες των αστυνομικών, για βίαιο θάνατο..
Ενώ οι δράστες έψαχναν, η γυναίκα πιθανότατα ξύπνησε από το θόρυβο και τότε ο ή οι δράστες της επιτέθηκαν, χτυπώντας την αλύπητα. Οι κηλίδες αίματος έδειχναν ότι ίσως σύρθηκε από το κρεβάτι της μέχρι την πόρτα, ενώ δεν αποκλείεται η ίδια να σύρθηκε μέχρι την έξοδο, προσπαθώντας να τους εμποδίσει, όπου και της έδωσαν το τελειωτικό χτύπημα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το