Ελλάδα

Ανοικτά τα σούπερ μάρκετ σήμερα Κυριακή των Βαΐων – Το ωράριο λειτουργίας

Ανεβάζουν τα ρολά τους τα σούπερ μάρκετ στις 10:00 το πρωί και τα κατεβάζουν στις 8:00 το βράδυ. Τα καταστήματα λιανικής πώλησης που δεν συμπεριλαμβάνονται στους πληττόμενους ΚΑΔ που έχουν βάλει λουκέτο λόγω κορωνοϊού είναι ανοικτά σήμερα Κυριακή των Βαΐων. Αυτό αναφέρεται σε απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Αδωνι Γεωργιάδη, που δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ.

Οσον αφορά στην Μεγάλη Εβδομάδα, ισχύουν οι διατάξεις του άρθρου 12 του ν. 3377/2005 «Αρχές και Κανόνες για την εξυγίανση της λειτουργίας και την ανάπτυξη βασικών τομέων του εμπορίου και της αγοράς – Θέματα Υπουργείου Ανάπτυξης» (Α ́ 202). Σύμφωνα με τον νόμο, το ωράριο από Μεγάλη Δευτέρα έως και Μεγάλη Παρασκευή ορίζεται μέχρι τις 9:00 το βράδυ και το Μεγάλο Σάββατο μέχρι τις 8:00 το βράδυ.

Στο ΦΕΚ αναφέρεται ότι η υπουργική απόφαση μπορεί να τροποποιηθεί ή και να ανακληθεί με νεότερη, εφόσον κριθεί αναγκαίο λαμβάνοντας υπόψη τις εκάστοτε επικρατούσες συνθήκες της αγοράς. Βάσει νόμου, οι επιχειρήσεις οφείλουν να εφαρμόζουν απαρέγκλιτα την απόφαση και η μη συμμόρφωση επισύρει την επιβολή των ποινικών κυρώσεων και την επιβολή προστίμου ύψους από 1.000 ευρώ έως 100.000 ευρώ, ανά περίπτωση, ανάλογα με τη βαρύτητα της παράβασης.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το