Τοπικά

«Άνοιξε ο δρόμος» για την πρόσληψη 10 μόνιμων γιατρών στο Νοσοκομείο

Του Νοσοκομείου Βόλου στη ΔΕΥΑΜΒ
Του Νοσοκομείου Βόλου στη ΔΕΥΑΜΒ

Με την απόφαση ορισμού του συμβουλίου προσλήψεων-κρίσεων στο Αχιλλοπούλειο, που υπέγραψε σήμερα ο διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας Λ. Μακρής, ξεμπλοκάρει η διαδικασία για την πρόσληψη των πρώτων δέκα μόνιμων γιατρών, από τους 26 που είχαν υποβάλλει αιτήσεις το 2011. Επιπλέον το Νοσοκομείο Βόλου απέστειλε αίτημα στο υπουργείο Υγείας για την πρόσληψη εκατό πενταμηνιτών, στο πλαίσιο κοινωφελούς προγράμματος, ενώ αναμένονται και επτά εκπαιδευτικοί με ειδικότητα νοσηλευτή, που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα πέρυσι, για να αναλάβουν μόνιμη εργασία.
Όπως τόνισε στην e-thessalia.gr o διοικητής του Αχιλλοπούλειου Κ. Καραμπάτσας, η μάχη για την αναβάθμιση του Νοσοκομείου δίνεται μέσα από τη συστηματική προσπάθεια για αναβάθμιση των δομών και του ανθρώπινου δυναμικού. Σε ότι αφορά τις δομές, υπογράμμισε τη σημασία της ολοκλήρωσης έργων με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, ύψους 2,5 εκ. ευρώ, για το δε ανθρώπινο δυναμικό επισήμανε ότι οι σημερινές αποφάσεις είναι το αποτέλεσμα σειράς επίμονων πιέσεων και παρεμβάσεων για τη στελέχωση του Νοσοκομείου με το απαραίτητο ιατρικό προσωπικό.
Μεταξύ των γιατρών που θα προσληφθούν είναι ένα ενδοκρινολόγος, που δεν διέθετε το Νοσοκομείο, ένας γαστρεντερολόγος (υπήρχε μόλις ένας επικουρικός γιατρός), αλλά και ακτινολόγος, στο πλαίσιο της ενίσχυσης του τμήματος εν αναμονή του αξονικού τομογράφου και του σχεδιασμού για ένταξη στο ΕΣΠΑ προμήθειας μαγνητικού τομογράφου.
Επισημαίνεται ότι οι 10 πρώτοι γιατροί που αναμένεται να προσληφθούν στο Νοσοκομείο είναι:
Αιματολόγος για τη Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας, Ενδοκρινολόγος, Παιδίατρος για Κ.Υ. Αργαλαστής, Μικροβιολόγος, Γαστρεντερολόγος, Γενικός γιατρός – παθολόγος για το Κ.Υ. Σκοπέλου, Γενικός γιατρός – παθολόγος για το Κ.Υ. Σκιάθου, Πνευμονολόγος, Διευθυντής παιδιατρικής Κλινικής και Ακτινολόγος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το