Οικονομία

Ανοιχτά μόνο 3 Κυριακές τον χρόνο τα καταστήματα

agora

Ανατροπές στο καθεστώς της κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων φέρνουν θεσμικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης, οι οποίες θα συμπεριληφθούν στο νομοσχέδιο για την προστασία της κύριας κατοικίας από τους πλειστηριασμούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνους», ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης και ο γενικός γραμματέας Εμπορίου Αντώνης Παπαδεράκης, έχοντας ολοκληρώσει έναν πρώτο κύκλο επαφών με βασικούς φορείς της αγοράς, ΕΣΕΕ (έμποροι), ΓΣΕΒΕΕ (μικρομεσαίοι επιχειρηματίες) και ΟΙΥΕ (εμποροϋπάλληλοι), καταλήγουν στον περιορισμό του αριθμού των Κυριακών που μπορούν να είναι ανοιχτές οι εμπορικές επιχειρήσεις, ενώ ταυτόχρονα δίνουν το δικαίωμα στις Περιφέρειες και στους εμπορικούς συλλόγους να αποφασίζουν υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις τη λειτουργία των καταστημάτων κατά την έβδομη ημέρα της εβδομάδας.

Οι βασικές αλλαγές, σύμφωνα με πηγές του «Εθνους», είναι:

1. Ολα τα καταστήματα θα μπορούν να είναι ανοιχτά τρεις αντί για οκτώ Κυριακές τον χρόνο, όπως ισχύει σήμερα. Οι δύο θα είναι τα Χριστούγεννα -κατά πάσα πιθανότητα μία πριν από τις 25 Δεκεμβρίου και μία πριν από την Πρωτοχρονιά- και η μία πριν από το Πάσχα (Κυριακή των Βαΐων).

Αναλυτικά στο www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το