Τοπικά

Άγγλος συνταξιούχος αστυνομικός εκφοβίζεται από τη Χρυσή Αυγή στο Νότιο Πήλιο- Τι καταγγέλλει ο Σύλλογος “Σηπιάδα”

Christofer και Kathryn Wicks

Ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Πλατάνια «Η ΣΗΠΙΑΔΑ» καταγγέλλει ενέργειες εκφοβισμού και τρομοκρατίας από μέλη της Χρυσής Αυγής στην περιοχή του Πλατανιά Νοτίου Πηλίου προς τα μέλη του συλλόγου  Christofer και Kathryn Wicks.  Την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου, σύμφωνα με την καταγγελία ο Chris και η  Kathryn γυρνώντας σπίτι τους αργά το βράδυ βρήκαν έξω από την πόρτα τους υλικό που το είχαν ρίξει μέλη της Χρυσής Αυγής. Η καταγγελία αναφέρει:
“Το τελευταίο διάστημα ο σύλλογος μας και τα μέλη του έχουν ενοχλήσει μια μικρή μερίδα ανθρώπων του Πλατανιά οι οποίοι θεωρουσαν το μέρος «τσιφλίκι τους» ενεργώντας παράνομα και καταχρηστικά πίσω από την πλάτη των κατοίκων.
Καμία ανοχή σε ρατσιστικές και φασιστικές ενέργειες. Οι ενέργειες αυτές έχουν ως κίνητρο τη διαμόρφωση ενός κλίματος τρομοκρατίας όπου το διαφορετικό δεν γίνεται ανεκτό.
Αποκλεισμοί, ρατσιστικές πρακτικές και ξενοφοβικός λόγος γίνονται η επίσημη τακτική που κυριαρχεί στις φασιστικές νοοτροπίες .
Δεν πρέπει να επιτρέψουμε το φόβο να ριζώσει στον τόπο μας και την κοινωνία.
Ο Chris και γενικότερα οι ξένοι είναι ο εύκολος στόχος.
Η κίνηση αυτή της ΧΑ προσβάλει την περιοχή του Πλατανιά και τους ανθρώπους της. Είναι ντροπή να γίνονται τέτοιες ενέργιες σε ένα τόσο μικρό μέρος που το καλοκαίρι αλλά και γενικότερα το μεγαλύτερο κομμάτι της οικονομίας της περιοχής λόγω τουρισμού το στηρίζουν οι ξένοι.
Ο Chris είναι Άγγλος όπου τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια μένει μόνιμα στον Πλατανιά από επιλογή και όχι λόγω ανάγκης ή λόγω συνθηκών.
Η προσφορά της συγκεκριμένης οικογένειας σε ολόκληρο το Πηλιο είναι μεγάλη. Ένας Άγγλος συνταξιούχος αστυνομικός ήταν αυτός που έδειξε το δρόμο στους κατοίκους περιοχών του Νοτίου Πηλίου για το πώς, αν καθαριστεί ένα καλντερίμι, μπορεί όχι μόνο ν’ αναδείξει μία περιοχή αλλά και να αλλάξει τη ζωή των κατοίκων της”, αναφέρει η καταγγελία

Ο Κρις Γουίκς (Chris Wicks) αγόρασε ένα κομμάτι γης σε έναν οικισμό του Προμυρίου με το όνομα Ράντη, στο Νότιο Πήλιο, όπου ανακάλυψε ένα παρατημένο καλντερίμι, που αποφάσισε σιγά-σιγά ν’ ανοίξει, ανακαλύπτοντας σε κάθε βήμα του κι έναν «κρυμμένο θησαυρό», όπως χαρακτηριστικά λέει. Η ιδέα του Άγγλου συνταξιούχου βρήκε πρόσφορο έδαφος μεταξύ άλλων ξένων κι Ελλήνων της περιοχής, που είχαν την κοινή επιθυμία για τη λειτουργία των καλντεριμιών και των μονοπατιών της περιοχής. Έτσι «γεννήθηκε» η ιδέα της ίδρυσης του συλλόγου «Οι Φίλοι των Καλντεριμιών Νοτίου Πηλίου», που λειτουργεί ήδη από το 2008.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το