Αθλητισμός

Ανεβαίνει στη Β΄ Εθνική η Νίκη – Παραμένει ο Ολυμπιακός, στην Γ’ Εθνική ο Γ.Σ. Αλμυρού

Στη Β’ Εθνική μπάσκετ θα αγωνίζεται από τη νέα χρονιά η Νίκη, όπως εισηγήθηκε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΟΚ. Σύμφωνα με την ίδια εισήγηση παραμένει στην κατηγορία ο Ολυμπιακός Βόλου, ενώ στην Γ’ Εθνική ανέρχεται για πρώτη φορά στην ιστορία του ο Γ.Σ. Αλμυρού.

Χαράς ευαγγέλια για τη Νίκη. Οι πληροφορίες που είχαν κυκλοφορήσει και η πεποίθηση των ανθρώπων της βολιώτικης ομάδας, όπως είχε εκφραστεί και μέσω του προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής μπάσκετ Μπάμπη Τουτουντζόγλου με μεγάλη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στη «ΘτΔ», επιβεβαιώθηκαν πλήρως.
Χθες το πρωί η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΟΚ αποφάσισε πώς διαμορφώνονται οι εθνικές κατηγορίες μετά τη διακοπή της δράσης λόγω της πανδημίας. Όσον αφορά την κατηγορία που ενδιαφέρει τους εκπροσώπους της βολιώτικης καλαθοσφαίρισης και η οποία είναι η Γ’ Εθνική, ανέρχονται οι έξι πρώτοι του 1ου και 2ου ομίλου και οι πέντε πρώτοι του 3ου και του 4ου ομίλου. Αντίθετα δεν υποβιβάζεται κανείς.
Αυτό σημαίνει ότι η Νίκη κερδίζει την άνοδο στη Β’ Εθνική της επόμενης περιόδου και ο Ολυμπιακός παραμένει στην Γ’ κατηγορία. Επομένως και οι δύο ομάδες πέτυχαν τον στόχο, τον οποίο είχαν θέσει από την αρχή του πρωταθλήματος.

Πιο αναλυτικά στη Β’ Εθνική ανέρχονται οι παρακάτω σύλλογοι:
Από τον 1ο όμιλο: Π. Φάληρο, Ηλυσιακός, Κόρινθος, Ληξούρι, Ν. Κηφισιά, Άρης Νικαίας.
Από τον 2ο όμιλο: Ζωγράφου, ΑΟΦΕΑ ΝΦ ΝΧ, Ερμής Σχηματαρίου, Ένωση Ιλίου, Αργοναύτης, Χαλκίδα.
Από τον 3ο όμιλο: Αίολος Τρικάλων, Νίκη Βόλου, ΣΚ Ιωάννινα, ΓΑΣ Μελίκης, Ίκαροι Τρικάλων.
Από τον 4ο όμιλο: Λεύκιππος Ξάνθης, Μακεδονικός, Πανσερραϊκός, ΜΕΝΤ, Ίκαροι Σερρών.
Σύμφωνα με την τροποποίηση του άρθρου 12 της Ειδικής Προκήρυξης του πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής κατηγορίας ανδρών δεν υποβιβάζεται καμία ομάδα στα τοπικά πρωταθλήματα εκτός αυτών που αποχώρησαν για την αγωνιστική περίοδο 2020 -2021.
Σημειώνεται ότι την επόμενη χρονιά η Β’ Εθνική κατηγορία ανδρών θα απαρτίζεται από 50 σωματεία χωρισμένα σε 4 ομίλους οι οποίοι θα διαμορφωθούν μετά τις δηλώσεις συμμετοχής και χωρίς αντικατάσταση.

Άνοδος και για Γ.Σ. Αλμυρού
Μετά τις παραπάνω εξελίξεις προκαλείται «ντόμινο» που επηρεάζει και την Α1 ΕΣΚΑΘ. Κατόπιν εισήγησης της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΟΚ το εισιτήριο για την Γ’ Εθνική παίρνουν ο ΓΣ Αλμυρού και οι Γόμφοι, που κατείχαν αυτή τη στιγμή την πρώτη θέση σε 1ο και 2ο όμιλο αντίστοιχα. Αυτό σημαίνει ότι διακόπτονται οριστικά όλα τα πρωταθλήματα που διοργανώνει η ΕΣΚΑΘ.
Στην επόμενη σεζόν η Γ’ Εθνική κατηγορία ανδρών θα απαρτίζεται από 68 σωματεία μοιρασμένα σε ομίλους με τη συμμετοχή των 31 σωματείων που παραμένουν, των 17 σωματείων που ανέρχονται από τα Τοπικά Πρωταθλήματα των Ενώσεων σύμφωνα με την Ειδική Προκήρυξη, τα 4 σωματεία που συμμετείχαν στο Ειδικό Πρωτάθλημα ανόδου που δεν θα διεξαχθεί από τα Νησιά και τα 16 σωματεία που ανέρχονται από τα τοπικά πρωταθλήματα.

Η Β’ Εθνική
Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΟΚ εισηγείται και σύμφωνα με την Ειδική Προκήρυξη του Πρωταθλήματος, ο πρώτος και ο δεύτερος του 1ου και ο πρώτος και ο δεύτερος του 2ου Ομίλου της Β’ Εθνικής και συγκεκριμένα οι: Πανερυθραϊκός, Μαρούσι, ΠΑΣ Γιάννινα, Καβάλα να ανέλθουν στην Α2 Εθνική κατηγορία ανδρών. Σύμφωνα με την τροποποίηση του άρθρου 12 της Ειδικής Προκήρυξης του πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής κατηγορίας ανδρών δεν υποβιβάζεται καμία ομάδα στην Γ’ Εθνική κατηγορία ανδρών για την αγωνιστική περίοδο 2020 -2021.
Η Επιτροπή εισηγείται ότι ομάδα που θα δηλώσει αδυναμία συμμετοχής ή θα αποχωρήσει ή δεν θα αποδεχτεί άνοδο με σχετική πτώση σε κατηγορία δεν θα αντικατασταθεί από άλλη ομάδα για την αγωνιστική περίοδο 2020-2021.

Πρωταθλητής στην Α1 Γυναικών ο Ολυμπιακός Πειραιώς
Στην Α1 Γυναικών ο Ολυμπιακός στέφεται πρωταθλητής, ενώ δεν θα υπάρξουν υποβιβασμοί. Σύμφωνα με την τροποποίηση του άρθρου 12 της Ειδικής Προκήρυξης του πρωταθλήματος της Α1’ Εθνικής κατηγορίας Γυναικών δεν υποβιβάζεται καμία ομάδα στην Α2 Εθνική κατηγορία. Η ομάδα που θα δηλώσει αδυναμία συμμετοχής ή θα αποχωρήσει ή δεν θα αποδεχτεί άνοδο με σχετική πτώση σε κατηγορία δεν θα αντικατασταθεί από άλλη ομάδα για την αγωνιστική περίοδο 2020-2021.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το