Αθλητισμός

Πανηγυρίζουν στον Διαγόρα – Με απόφαση της ΕΠΟ παραμένει στη Γ’ Εθνική

Η παραμονή του Διαγόρα Στεφανοβικείου στη Γ’ Εθνική είναι οριστική. Οι φίλοι του συλλόγου μπορούν να πανηγυρίσουν, αφού η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ αποφάσισε να υποβιβαστούν μόνο οι ομάδες που είχαν χάσει και μαθηματικά τις ελπίδες τους. Την πρόταση αυτή είχε κάνει ο ταμίας της Ομοσπονδίας και πρόεδρος της ΕΠΣΘ Περικλής Λασκαράκης και έγινε ομόφωνα δεκτή.

Συνεδρίασε χθες η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ για να τροποποιήσει την προκήρυξη του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής, που ως γνωστόν διεκόπη οριστικά. Αν και η αρχική προκήρυξη προέβλεπε άνοδο στη Φούτμπολ Λιγκ τεσσάρων ομάδων, μέσω μπαράζ, αποφασίστηκε να ανέλθουν και οι οκτώ πρώτοι. Έτσι, οι Πανσερραϊκός, Αλμωπός Αριδαίας, Πιερικός, ΑΕΠ Κοζάνης, Καλλιθέα, Ρόδος, Αστέρας Βλαχιώτη και Επισκοπή, προβιβάζονται και επίσημα στην παραπάνω κατηγορία.
Βέβαια, για τους φίλους του ποδοσφαίρου στη Μαγνησία μεγαλύτερο ενδιαφέρον είχε η απόφαση για τους υποβιβασμούς, καθώς στο σημείο της διακοπής ο Διαγόρας Στεφανοβικείου βρισκόταν κάτω από τη διαχωριστική γραμμή. Εδώ, η Εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ επέλεξε να παραμείνουν στη Γ’ Εθνική όλες οι ομάδες που μαθηματικά είχαν ελπίδες να σωθούν. Έτσι, υποβιβάζονται στα τοπικά πρωταθλήματα όσες είχαν πέσει και μαθηματικά ή είχαν αποχωρήσει από το πρωτάθλημα.

Ήταν μία πρόταση που είχε κάνει εδώ και αρκετό καιρό ο ταμίας της ΕΠΟ και πρόεδρος της ΕΠΣΘ Περικλής Λασκαράκης και η οποία έγινε ομόφωνα δεκτή. Η ανακοίνωση είναι η εξής: «Η Ε.Ε. της ΕΠΟ επικύρωσε ομόφωνα την πρόταση της Επιτροπής Διοργανώσεων για την άνοδο των οκτώ πρωταθλητών των ομίλων της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας και τον υποβιβασμό όσων σωματείων είχαν μαθηματικά υποβιβαστεί κατά τη διακοπή του πρωταθλήματος, λόγω της πανδημίας. Ειδικά για τον όμιλο της Κρήτης, δεν θα υποβιβαστεί καμία ομάδα και θα ανέβουν οι πρωταθλητές και οι δευτεραθλητές των τεσσάρων Ε.Π.Σ., ώστε το πρωτάθλημα της αγωνιστικής περιόδου 2020-21 να διεξαχθεί με 16 ομάδες».
Όσον αφορά τον 3ο όμιλο στον οποίο μετέχουν οι σύλλογοι της Μαγνησίας, πάνω από τη γραμμή του υποβιβασμού στο σημείο της διακοπής ήταν η Αταλάντη με 32 βαθμούς. Ο Διαγόρας και τα Μετέωρα ακολουθούσαν με 28, οι Οικονόμος Τσαριτσάνης είχε 26 και ο Δίας Δίου 25. Αυτές οι ομάδες μπορούσαν να ξεπεράσουν τους 32 βαθμούς στις τρεις εναπομείνασες αγωνιστικές και έτσι παραμένουν στη Γ’ Εθνική. Αντίθετα, υποβιβάζονται ο Διγενής Νεοχωρίου, που είχε 22 πόντους (ακόμη και αν έκανε το «τρία στα τρία» θα έφτανε στους 31 βαθμούς) και ο Α.Ο. Ποταμιάς, ο οποίος ήταν ουραγός με μόλις δύο βαθμούς.

Λασκαράκης: Στην Επιτροπή Διοργανώσεων η πρόταση του Ρήγα
Όσον αφορά τους προβιβασμούς από τα τοπικά πρωταθλήματα ξεκαθαρίστηκε μόνο το τι θα γίνει στον όμιλο της Κρήτης. Η πρόταση του Ρήγα Φεραίου -που υποστηρίζεται από την ΕΠΣΘ- για άνοδο και των δευτεραθλητών που είχαν διαφορά μικρότερη των τριών πόντων από τους πρώτους, θα συζητηθεί τις επόμενες ημέρες από την Επιτροπή Διοργανώσεων της ΕΠΟ. Ίσως να μη συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες, αλλά το θέμα παραμένει ανοικτό.
Σχετική δήλωση έκανε στη «Θ» ο πρόεδρος της ΕΠΣΘ Περικλής Λασκαράκης: «Την πρόταση του Ρήγα Φεραίου δεν την συζήτησε η Εκτελεστική Επιτροπή. Αυτό είναι δουλειά της Επιτροπής Διοργανώσεων. Η ΕΠΣΘ στηρίζει αυτή την πρόταση και γι’ αυτό φροντίσαμε να την προωθήσουμε άμεσα. Το θέμα παραμένει ανοικτό.
Η Εκτελεστική Επιτροπή πήρε αποφάσεις που σχετίζονταν με το φετινό πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Αποφάσισε να ανέλθουν στη Φούτμπολ Λιγκ και οι οκτώ πρώτοι, ενημερώνοντας σχετικά και τον κ. Λεουτσάκο, ενώ δέχθηκε την πρότασή μας για τους υποβιβασμούς, οπότε έχουμε και την παραμονή του Διαγόρα στην κατηγορία. Το ότι ανεβαίνουν οι δευτεραθλητές από την Κρήτη, αυτό γίνεται κάθε χρόνο για να συμπληρωθεί ο όμιλος του νησιού. Δεν έχει σχέση με την πρόταση του Ρήγα».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το