Τοπικά

Ανελέητος «πόλεμος» στην τοπική ΔΚΜ “Θ”

Καραγιάννης-Καπούλα

Σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες έχει γίνει η Δημοκρατική Παράταξη Μηχανικών (ΔΚΜ) του ΤΕΕ Μαγνησίας. Εδώ και μήνες έχει ξεσπάσει «πόλεμος» ανάμεσα σε ομάδες και στους πρωταγωνιστικούς ρόλους να βρίσκονται ο κ. Κ. Καραγιάννης και η κ. Νάνσυ Καπούλα.
Η μεγάλη όμως μεταξύ τους «σύρραξη» είχε γίνει την περίοδο των διαδικασιών για την ανάδειξη προέδρου στο ΤΕΕ Μαγνησίας. Οπότε και το «γυαλί» έσπασε εντελώς…
Το προγραμματισμένο Συνέδριο της συνδικαλιστικής παράταξης των μηχανικών της ΔΚΜ – που πρόσκεινται πολιτικά στη ΝΔ – είναι για τις 25 Ιανουαρίου και κατά τόπους άρχισαν οι διεργασίες για τους συνέδρους και τις υποψηφιότητες. Αυτή η διαδικασία αναζωπύρωσε τον «πόλεμο» στις ομάδες των μηχανικών της ΔΚΜ στο Βόλο.
Ο Κ. Καραγιάννης χαρακτηρίζει τους «αντιπάλους» ως «σκιές του παρελθόντος» και η Νάνσυ Καπούλα κάνει λόγο για «αντικαταστατικές και παράνομες ενέργειες» του Κ. Καραγιάννη. Ο τελευταίος επιμένει ότι η κ. Καπούλα δεν έχει θεσμικό ρόλο στη διοίκηση της ΔΚΜ Μαγνησίας.
Χθες το απόγευμα πραγματοποιήθηκε γενική συνέλευση των μηχανικών της ομάδας της κ. Καπούλα για την εκλογή συνέδρων. Η κ. Καπούλα, ως αντιπρόεδρος της ΔΚΜ (όπως αναφέρει), συγκάλεσε συνέλευση, που γνωστοποίησε μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και στα 1600 μέλη του ΤΕΕ Μαγνησίας. Υποστηρίζει ότι η γενική συνέλευση είναι ανοικτή, δεν υπάρχει λίστα μελών της ΔΚΜ γι’ αυτό και μπορεί ο κάθε μηχανικός να προσέλθει σε αυτή δηλώνοντας ότι επιθυμεί να ενταχθεί στην παράταξη.
Μάλιστα ισχυρίζεται ότι για την Γ. Σ. διαθέτει έγγραφο του προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου κ. Δ. Παπαγιαννίδη με εντολή του προέδρου της ΔΚΜ κ. Στασινού.
Γύρω στις 10 το βράδυ ολοκληρώθηκε η γενική συνέλευση και σε δελτίο Τύπου της κ. Καπούλα αναφέρεται το απόσπασμα της επιστολής του κ. Δημήτρη Παπαγιαννίδη, προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής του 19ου Συνεδρίου:
«Αγαπητή Πρόεδρος του ΠΤ ΤΕΕ, κα Καπούλα Νάνσυ
Αγαπητή Γραμματέας της ΔΚΜ Μαγνησίας, κα Αντωνίου Έφη
Όπως έχουμε ως ΔΕ ΔΚΜ τονίσει στην πρώτη εγκύκλιό μας η θητεία όλων των εκλεγμένων Περιφερειακών Διοικήσεων λήγει προ του 19ου Συνεδρίου και μετά την αποστολή της 1ης εγκυκλίου ασχέτως με ποια διαδικασία είχατε αποκτήσει διοίκηση οφείλετε να τηρήσετε τα εξής:
1. Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΔΚΜ στο Τμήμα σας ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΟΝΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ Δ.Ε ΤΗΣ ΔΚΜ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ η οποία στην περίπτωσή σας διεξήχθη στις 15-12-2014, αποφάσισε εκλογές ανάδειξης την Πέμπτη 18-12-2014 στο ΤΕΕ. Επίσης ορθά αποφασίσατε να δημοσιεύσετε αυτή την απόφαση σε μία τουλάχιστον ημερήσια εφημερίδα της Μαγνησίας.
Σε κάθε περίπτωση, η ΔΕ ΔΚΜ θα σεβαστεί απόλυτα το όποιο αποτέλεσμα προκύψει, όσον αφορά την τελική σύνθεση των οργάνων διοίκησης της ΔΚΜ Μαγνησίας και τους εκπροσώπους σας στο Συνέδριο και ο κ. Αντιπρόεδρος της παράταξης πρώην πρόεδρος του ΠΤ ΤΕΕ Μαγνησίας κ. Σωκράτης Αναγνώστου αλλά και ο κ. Στέλιος Διαμαντίδης με την εμπειρία τους παρακαλούνται αλλά και εντέλλονται να εποπτεύσουν και να είναι αρωγοί στην ορθή τήρηση των εκλογικών διαδικασιών.
Με εντολή Προέδρου ΔΕ ΔΚΜ Γιώργου Στασινού».
Στη συνέχεια, στο Δελτίο Τύπου ανακοινώνονται τα αποτελέσματα των χθεσινών διαδικασιών. Αναφέρεται πως «σύμφωνα με την επιστολή του Προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής του 19ου Συνεδρίου ΔΚΜ Δημήτρη Παπαγιαννίδη με εντολή του Προέδρου ΔΚΜ Γιώργου Στασινού ολοκληρώθηκε η Γενική Συνέλευση της ΔΚΜ Μαγνησίας.
Εκλέχθηκαν στη νέα Δ.Ε. της ΔΚΜ Μαγνησίας οι: Αντωνίου Έφη, Ζημέρης Δημήτριος, Καπότσης Γιώργος, Μαργαρίτη Μαργαρίτα, Μηλάκα Κυρατσώ, Μήτρου Βίκυ και Τέας Γιάννης.
Εκλέχθηκαν Αντιπρόσωποι για το 19ο Συνέδριο ΔΚΜ οι: Αντωνίου Έφη, Μήτρου Βίκυ και Χατζηθεοδώρου Δημήτρης».

Καταγγελία στην Εισαγγελία

Στο μεταξύ χθες το πρωί, μόλις ενημερώθηκε με το μήνυμα της κ. Καπούλα για την χθεσινοβραδινή γενική συνέλευση, ο κ. Καραγιάννης μετέβη στην Εισαγγελία καταγγέλλοντας, όπως γράφει, «την απαράδεκτη συμπεριφορά «Σκιών του Παρελθόντος». Υποστηρίζει δε ότι πρόεδρος της ΔΚΜ Μαγνησίας είναι ο ίδιος, αντιπρόεδρος ο κ. Ευαγ. Τσιρνόβας και γραμματέας η κ. Αννα Χατζηγεωργίου. Τονίζει ότι η παράταξη λειτουργεί με καταστατικό, έχει εγγεγραμμένα μέλη (περίπου 100) και στις γενικές συνελεύσεις μπορεί να συμμετέχουν όσα είναι οικονομικά τακτοποιημένα. Παραπέμπει για περισσότερες και αναλυτικότερες πληροφορίες στην ενημερωτική σελίδα της ΔΚΜ Μαγνησίας. Υπογραμμίζει ότι η κ. Καπούλα δεν έχει θεσμική ιδιότητα. Αναφέρει πως πριν από μερικές ημέρες συγκάλεσε ο ίδιος νόμιμα Γ. Σ. που πρότεινε την υποψηφιότητά του για το Συνέδριο της ΔΚΜ Ελλάδος και για την θέση του νέου πρόεδρου.
Σε χθεσινή γραπτή καταγγελία του ο κ. Κ. Καραγιάννης (την απέστειλε στη «Θ») αναφέρει: «Η ΔΚΜ Μαγνησίας ενημέρωσε τις Εισαγγελικές Αρχές για την απαράδεκτη συμπεριφορά “Σκιών του Παρελθόντος”
Βόλος 18.12.2014
Προς: Γραφείο Εισαγγελίας Βόλου
Θέμα: Καταγγελία για παραπληροφόρηση μελών της Δ.Κ.Μ. Μαγνησίας
Σχετ.: α) Η από 17.12.2014 Επιστολή Διαμαρτυρίας προς Τ.Ε.Ε.
β) Η με ημερομηνία 15.12.2014 άκυρη “Πρόσκληση Μελών”
Δια της παρούσης, διαμαρτυρόμαστε εντόνως για την αποστολή ηλεκτρονικού μηνύματος που πραγματοποιήθηκε στις 16.12.2014, και επαναλήφθηκε στις 18.12.2014 μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Τ.Ε.Ε. Μαγνησίας, με θέμα «Πρόσκληση των μελών της Δ.Κ.Μ. Μαγνησίας σε Γενική Συνέλευση», συνοδευόμενη από τη β’ σχετική Πρόσκληση.
Σας ενημερώνουμε ότι μέχρι και σήμερα δεν έχουμε λάβει καμία σχετική απάντηση, στην από 17.12.2014 Επιστολή Διαμαρτυρίας.
Σύμφωνα με το Άρθρο 10 του Κανονισμού Λειτουργίας της Δ.Κ.Μ. Μαγνησίας, παρακαλούμε όπως προβείτε στη λήψη κάθε πρόσφορου μέτρου, με σκοπό την αποτροπή ενεργειών που δεν έχουν την έγκριση της ΔΚΜ Μαγνησίας». Την υπογράφουν ο κ. Καραγιάννης με την ιδιότητα του προέδρου και η κ. Άννα Χατζηγεωργίου με την ιδιότητα της γραμματέας.
Το θέμα φυσικά δεν τελειώνει εδώ. Η συνέχεια αναμένεται να δοθεί και στο Συνέδριο της Αθήνας. Στην τοπική ΔΚΜ πάντως φαίνεται να υπάρχει ένα μεγάλο μπέρδεμα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το