Τοπικά

Ανατολική Θεσσαλία και Σποράδες θα χτυπήσει η «Διδώ» την Τετάρτη 

Η «Διδώ», το νέο κύμα κακοκαιρίας με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και την πτώση της θερμοκρασίας έκανε την εμφάνισή του στη χώρα μας από το βράδυ της Δευτέρας. Τα φαινόμενα που θα συνοδεύουν τη «Διδώ» κατά το διήμερο της Τρίτης, Τετάρτης, θα είναι οι κατά τόπους ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες, οι πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά και οι τοπικά θυελλώδεις άνεμοι. Το ΕΑΑ-meteo επισημαίνει ότι στο σύνολο της κακοκαιρίας σε αρκετές περιοχές θα πέσουν σημαντικές ποσότητες βροχής ικανές να δημιουργήσουν προβλήματα.

H προσοχή τώρα στρέφεται στις απογευματινές ώρες και τις πρωινές ώρες της Τετάρτης στα παράκτια τμήματα της Ανατολικής Θεσσαλίας, της Πιερίας και της Ημαθίας. Ακόμα, στις Σποράδες, την κεντρική Μακεδονία και από το βράδυ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Εκεί, λόγω του πολύ ενισχυμένου ανατολικού ρεύματος που θα πνέει στο Βόρειο Αιγαίο με εντάσεις 8-9 μποφόρ, οι έντονες βροχοπτώσεις θα έχουν μεγάλη διάρκεια.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ για την Τετάρτη 11/12

Την Τετάρτη (11-12-2019) και την Πέμπτη (12-12-2019) προβλέπονται: Ισχυρές βροχές στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τη δυτική Μακεδονία, καθώς και στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, και τις Σποράδες όπου κατά διαστήματα θα είναι πολύ ισχυρές.

Τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης τα έντονα φαινόμενα θα περιοριστούν στη Θεσσαλία και τις Σποράδες και θα εξασθενήσουν.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το