Τοπικά

Ανάρτηση της Λίνας Κλείτου για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια με φωτογραφία του Γιάννη Μάγγου – Απάντηση του πατέρα του Βασίλη

Σάλος στα social media μετά από ανάρτηση της δημοσιογράφου Λίνας Κλείτου, η οποία σε ανάρτησή της για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια χρησιμοποίησε μία φωτογραφία στην οποία απεικονίζεται ο Γιάννης Μάγγος και αναφέρει:

Καλύτερη διαφήμιση υπέρ των Ιδιωτικών ΑΕΙ από αυτή που κάνει ο τυπάκος με το κατσιασμένο επαναστατικό μαλλί, δεν θα μπορούσε να γίνει. Ολη η αποτυχία του προοδευτικού σκοταδισμού, σε μια εικόνα».

Απάντηση 

Η απάντηση του πατέρα του Βασίλη Μάγγου, Γιάννη Μάγγου ήρθε λίγο αργότερα, στην οποία ανέφερε ο ίδιος σε ανάρτησή του:

Δήλωσή μου για δυσφημιστικό δημοσίευμα
Υπέπεσε στην αντίληψή μου το δυσφημιστικό δημοσίευμα της κ. Λίνας Κλείτου (Lina Kleitou) την οποία δεν γνωρίζω.
Δηλώνω για να γνωρίζει η κ. Κλείτου, αλλά και όσοι σκέφτονται με τον ίδιο τρόπο, ότι δεν είμαι “αιώνιος φοιτητής” και ούτε η παρουσία μου στην προχθεσινή πορεία σημαίνει “φοιτητοπατερισμό σε αποδρομή” όπως σχολιάζει η κ. Κλείτου κάτω από την ίδια την ανάρτησή της.
Είμαι πατέρας δύο παιδιών (εκ των οποίων το ένα δεν ζεί) που υπήρξαν φοιτητές και επίσης πατέρας ενός τρίτου παιδιού που είναι μαθητής της τρίτης Λυκείου. Επομένως έχω άμεσο ενδιαφέρον για τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της παιδείας.
Ταυτόχρονα είμαι συνταξιούχος εκπαιδευτικός και πάντα ήμουν και θα είμαι υπέρ της δημόσιας και δωρεάν παιδείας και για τα πανεπιστήμια ειδικά, όπως ακριβώς ορίζει το άρθρο 16 παρ. 5 του Συντάγματος: “Η ανώτατη εκπαίδευση παρέχεται αποκλειστικά από ιδρύματα που αποτελούν νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου με πλήρη αυτοδιοίκηση».
Ως εκ τούτου είμαι υπέρ του δίκαιου αγώνα που δίνουν οι φοιτητές κατά της ιδιωτικοποίησης των πανεπιστημίων. Και θα είμαι πάντα δίπλα στους αγώνες που αφορούν το ίδιο το μέλλον τους, δηλαδή το μέλλον της ελληνικής κοινωνίας.
Καλώ την κ. Κλείτου να κατεβάσει το δυσφημιστικό δημοσίευμά της.
Καλώ τους πολίτες, την κοινωνία να καταδικάσει όχι μόνο το δημοσίευμα της κ. Κλείτου, αλλά να καταδικάσει την προσπάθεια της κυβέρνησης για την κατάργηση της δημόσιας παιδείας.
Βόλος 10-2-2024

Προηγούμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το