Τοπικά

«Αναποδογυρίζαμε και καιγόμασταν μέσα στο βαγόνι» – Νέες οι μαρτυρίες από την τραγωδία

Τους 40 έφτασαν οι νεκροί του τραγικού δυστυχήματος από τη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη, ενώ την ίδια στιγμή συγκλονίζουν οι μαρτυρίες που βλέπουν συνεχώς το φως της δημοσιότητας.

«Αναποδογυρίζαμε μέσα στο βαγόνι μέχρι να σταματήσει και ταυτόχρονα καιγόμασταν» δήλωσε ένας νεαρός άντρας που μίλησε στις κάμερες. «Έφυγε το μωρό από το καρεκλάκι και σφήνωσε. Ψάχναμε να το βρούμε» δήλωσε μια άλλη αυτόπτης μάρτυρας.

Το δεύτερο βαγόνι ήταν γεμάτο με νέα παιδιά

«Ξαφνικά εκεί που ήμασταν μια χαρά έγινε μια μεγάλη σύγκρουση. Πεταχτήκαμε μπροστά. Έσπασαν τα τζάμια και ξέσπασε και φωτιά. Η σύγκρουση ήταν τρομαχτική αλλά σιγά σιγά βρήκαμε έξω» είπε ο αυτόπτης μάρτυρας ο οποίος επέβαινε στο 5ο βαγόνι, το οποίο υπέστη τις λιγότερες ζημιές από την φονική σύγκρουση της επιβατικής και της εμπορικής αμαξοστοιχίας.

«Την στιγμή της σύγκρουσης καταλαβαίνουμε ότι εκτροχιαζόμαστε. Προσπαθούσαμε να κρατηθούμε από κάπου. Οι σοβαρότεροι τραυματισμοί ήταν στα πρώτα βαγόνια και ήταν εκεί νέα παιδιά» είπε μια γυναίκα, η οποία ευχαρίστησε τα νεαρά άτομα που την βοήθησαν να απομακρυνθεί. «Ανοίξαν την πόρτα, μας πήραν τα πράγματα, μας βοήθησαν πολύ» τόνισε. Μιλώντας για την κατάσταση που αντίκρυσε όταν βγήκε από την αμαξοστοιχία δήλωσε ότι ήταν τραγική. «Ο καπνός σε έπνιγε στο 6ο βαγόνι όχι μπροστά».

Ένας άλλος αυτόπτης μάρτυρας αφηγήθηκε μια συνομιλία που άκουσε μέσω των ασυρμάτων όταν είχαν μείνει στα Παλαιοφάρσαλα με καθυστέρηση. «Όταν ακούς τον μηχανοδηγό να μιλάει με τον υπεύθυνο των εισιτηρίων να λέει “Πάμε και όπου βγει» ξέρεις ότι κάτι δεν θα πάει καλά».

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το