Ελλάδα

Αναπληρωτές εκπαιδευτικοί: Σήμερα οι αιτήσεις τοποθέτησης στο ΟΠΣΥΔ

Ξεκινούν σήμερα, Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου οι αιτήσεις τοποθέτησης υποψήφιων αναπληρωτών εκπαιδευτικών στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Διαχείρισης Προσωπικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΟΠΣΥΔ).

Οι Αποφάσεις πρόσληψης με τα ονόματα των προσληφθέντων αναπληρωτών εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ στα πλαίσια της Α Φάσης προσλήψεων για το 2023-24 ανακοινώθηκαν χθες, Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2023.

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων, θα διαρκέσει έως σήμερα τα μεσάνυχτα (έως τις 23:59).

Το αρμόδιο υπουργείο στην ανακοίνωσή του, αναφέρει το εξής:

«Καλούνται οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί και μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ που προσλήφθηκαν σε περιοχές μετάθεσης κατά την 1η φάση προσλήψεων αναπληρωτών σχολικού έτους 2023-2024 να υποβάλουν Αίτηση-δήλωση προτίμησης τοποθέτησης προσληφθέντων».

Το Εγχειρίδιο για Αίτηση – Δήλωση Προτίμησης Προσληφθέντων
Ο παρών οδηγός περιγράφει τη διαδικασία που θα ακολουθήσουν οι αναπληρωτές, μετά την πρόσληψη τους, για να δηλώσουν σειρά προτίμησης για την τοποθέτησή τους στις διαθέσιμες σχολικές μονάδες. Η λειτουργία αυτή είναι διαθέσιμη για τους χρήστες με ρόλο χρήστη «Εκπαιδευτικός».

Συνοπτικά, τα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν για την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας είναι τα εξής:

Άνοιγμα της Αίτησης – Δήλωσης από το Βασικό μενού
Έλεγχος ορθότητας των προσωπικών στοιχείων
Χρήση διαθέσιμων εργαλείων για την επιλογή της σειράς προτίμησης
Έλεγχος ορθότητας επιλογών
Υποβολή

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το