Αθλητισμός

Αναμένουν τα αποτελέσματα των τεστ για κορωνοϊό στην ΠΑΕ Βόλος

Το πρώτο βήμα στη Σούπερ Λιγκ για την επιστροφή στην αγωνιστική δράση έγινε με την επανέναρξη των προπονήσεων. Οι ομάδες μπήκαν και πάλι στα προπονητικά κέντρα, με τους ποδοσφαιριστές να γυμνάζονται ατομικά ανά γκρουπ 6-8 ατόμων, σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο που έλαβαν οι ΠΑΕ.
Η ΠΑΕ Βόλος, ως γνωστόν, προέβη σε απολύμανση όλων των εσωτερικών χώρων στο Πανθεσσαλικό στάδιο και στο ΕΑΚ Βόλου, προκειμένου οι ποδοσφαιριστές να είναι ασφαλείς στις προπονήσεις. Οι ποδοσφαιριστές και το τεχνικό επιτελείο πέρασαν χθες από την προβλεπόμενη διαδικασία του τεστ για τον κορωνοϊό, σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο.
Πλέον, αναμένονται τα αποτελέσματα των τεστ και εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά και δεν υπάρξει κάποιο κρούσμα, οι παίκτες του Βόλου θα επιστρέψουν στις προπονήσεις σε γκρουπ τηρώντας τα αυστηρά πρωτόκολλα που όρισε η Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή Αθλητισμού σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ.
Όπως έχουν τονίσει κατ’ επανάληψη οι ιθύνοντες της ΠΑΕ, επιθυμούν την επιστροφή στη δράση, ενώ ο Βόλος ήταν από τις ομάδες που ψήφισαν να συνεχιστεί το πρωτάθλημα, στο τελευταίο διοικητικό συμβούλιο της λίγκας, μέσω τηλεδιάσκεψης.
Οι ομάδες της μεγάλης επαγγελματικής κατηγορίας θα πάρουν την οριστική τους απόφαση για τη συνέχιση ή όχι του πρωταθλήματος μετά τις 15 Μαΐου, όταν και θα υπάρχει καλύτερη εικόνα για την κατάσταση του κορωνοϊού στην Ελλάδα, μετά και τη σταδιακή άρση των μέτρων και την έξοδο από την καραντίνα από την περασμένη Δευτέρα.
Προέχει, πάνω απ’ όλα, η υγεία των ποδοσφαιριστών, ενώ αν όλα κυλήσουν ομαλά και το πρωτάθλημα συνεχιστεί, αυτό θα γίνει τον Ιούνιο. Αφού πρώτα οι ομάδες προπονηθούν για ένα διάστημα τριών-τεσσάρων εβδομάδων. Παραμένει άγνωστο, αν τα πλέι οφ και τα πλέι άουτ διεξαχθούν σε δύο πόλεις, με την μορφή των «φάιναλ 8» (πλέι οφ) και «φάιναλ 6» (πλέι άουτ).
Επίσης, οι διοικήσεις των ομάδων της Σούπερ Λιγκ περιμένουν την απάντηση του ΠΣΑΠ στο θέμα που έχει προκύψει με τα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών και στο ενδεχόμενο μείωσης των αποδοχών τους, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Υπάρχει πρόταση από πλευράς των ΠΑΕ για μείωση 25% εάν συνεχιστεί το πρωτάθλημα και 33% εφόσον διακοπεί.
Το Δ.Σ. του ΠΣΑΠ ενημέρωσε τους αρχηγούς της κατηγορίας για την πρόταση της Λίγκας και θα υπάρξει άμεσα εκ νέου επαφή. Σε πρώτη φάση, πάντως, το κλίμα δείχνει αρνητικό. Οι αρχηγοί θα μεταφέρουν τα λεγόμενα της τηλεδιάσκεψης στα αποδυτήρια και θα ενημερώσουν αναλυτικά τους συμπαίκτες τους και σήμερα Πέμπτη ή αύριο Παρασκευή θα υπάρξει νέα τηλεδιάσκεψη του Δ.Σ. με τους αρχηγούς, ώστε να υπάρξουν ουσιαστικές αποφάσεις.
Πάντως, η ΠΑΕ Βόλος φρόντισε να έρθει σε επαφή με τους παίκτες της ομάδας, αναφορικά με το θέμα των συμβολαίων, με τους περισσότερους εξ αυτών να έχουν έρθει σε συμφωνία, για τα χρήματα που θα πάρουν μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου.
Όσον αφορά τα συμβόλαια για τη νέα χρονιά, δεν πάρθηκε καμία απόφαση, καθώς θα γίνει σταδιακά επανεκτίμηση της κατάστασης, ανάλογα και σε τι βαθμό η κρίση θα «χτυπήσει» και το ποδόσφαιρο, στην μετακορωνοϊό εποχή.
Χθες υπήρξε τηλεδιάσκεψη των 14 γιατρών των ομάδων της Σούπερ Λιγκ με την υγειονομική επιτροπή που συστήθηκε και συγκροτήθηκε στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ. Το «παρών» στην τηλεδιάσκεψη έδωσε και ο πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ, Μηνάς Λυσάνδρου. Σε αυτή συμμετείχαν, επίσης, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης και ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς. Βασικό θέμα συζήτησης ήταν το υγειονομικό πρωτόκολλο, που θα πρέπει να τηρείται απαρέγκλιτα μετά την επανέναρξη των προπονήσεων. Αντήλλαξαν απόψεις
για ασφαλείς προπονήσεις και κατ’ επέκταση της επανεκκίνηση της Σούπερ Λιγκ. αντάλλαξαν με τους γιατρούς των ομάδων της κατηγορίας ο Λευτέρης Αυγενάκης και ο Γιώργος Μαυρωτάς στη τηλεδιάσκεψη που έγινε σήμερα.
Οι επιστήμονες υπέβαλλαν ερωτήματα που θα απαντηθούν τις προσεχείς ημέρες από την ειδική επιτροπή του υπουργείου Υγείας. Ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού και Συντονιστής της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής της Γ.Γ.Α., Γιώργος Μαυρωτάς, τόνισε πως «πρέπει να πάμε με όσο το δυνατό μεγαλύτερη ασφάλεια σε κάθε βήμα επανεκκίνησης της αθλητικής δραστηριότητας. Η κατάσταση είναι ρευστή, τα πρωτόκολλα θα ανανεώνονται βάσει των νέων δεδομένων από εβδομάδα σε εβδομάδα και οι αποφάσεις, σ’ αυτά τα αχαρτογράφητα νερά, θα λαμβάνονται από τους επιστήμονες σε συνδυασμό και με την διεθνή πρακτική, η οποία άλλωστε ποικίλλει από χώρα σε χώρα σε ότι αφορά στο ποδόσφαιρο».
Από πλευράς ΠΑΕ Βόλος στην τηλεδιάσκεψη ο κ. Βαγγέλης Παγουλάτος.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το