Αθλητισμός

Αναμένει η Φούτμπολ Λιγκ… Καμία πρόταση για επιστροφή των παικτών στις προπονήσεις

Πραγματοποιήθηκε χθες τηλεδιάσκεψη των ομάδων της Σούπερ Λιγκ 2 και της Φούτμπολ Λιγκ, χωρίς να προκύψει κάτι σημαντικό για το μέλλον των πρωταθλημάτων. Όσον αφορά τη Φούτμπολ Λιγκ, δεν προτάθηκε το παραμικρό, καθώς όπως τονίστηκε, θα περιμένουν την πολιτεία και τον υφυπουργό αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, για τις τελικές αποφάσεις και τις εξελίξεις για το μέλλον της κατηγορίας.
Η Φούτμπολ Λιγκ δεν αιτήθηκε καν επιστροφή στις προπονήσεις, σε αντίθεση με τη Σούπερ Λιγκ 2 που θα υποβάλει σχετικό αίτημα στον Λευτέρη Αυγενάκη, με το οποίο θα ζητεί να επιστρέψουν οι ομάδες στις προπονήσεις (ανά γκρουπ), τηρώντας φυσικά τα υγειονομικά πρωτόκολλα, κατά τα πρότυπα της Σούπερ Λιγκ.

Η επανεκκίνηση των πρωταθλημάτων της Σούπερ Λιγκ 2 και της Φούτμπολ Λιγκ βρίσκονται στον «αέρα» και οριστικές αποφάσεις θα παρθούν το προσεχές διάστημα. Πάντως, οι ομάδες της Σούπερ Λιγκ 2 θέλουν να είναι σε ετοιμότητα σε περίπτωση που αποφασιστεί η επανέναρξη του πρωταθλήματος. Σε αντίθεση με τις ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ που κρατούν στάση αναμονής.

Στο χθεσινό Δ.Σ. προέκυψε, επίσης, πως θα ζητηθεί σε ό,τι αφορά τη μη αδειοδότηση, να αλλάξει το όριο ηλικίας από 23 σε 25 έτη για τις μεταγραφές και αντί για αφαίρεση βαθμών να επιβάλλεται πρόστιμο.
Κατά τα άλλα, ενδιαφέρον παρουσιάζει η ατάκα του προέδρου της Σούπερ Λιγκ 2-Φούτμπολ Λιγκ, Λεωνίδα Λεουτσάκου που ανέφερε στα μέλη της Ένωσης ότι: «να ξέρετε ότι είμαι στο πλευρό των ομάδων και θα στηρίξω όποια απόφαση πάρετε».

«Τελούμε σε αναμονή νεώτερων ρυθμίσεων της Πολιτείας»
Στο μεταξύ οι 14 ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ είχαν πραγματοποιήσει τηλεδιάσκεψη το περασμένο Σάββατο και χθες μετά το Δ.Σ. της Ένωσης Σούπερ Λιγκ 2-Φούτμπολ Λιγκ έδωσαν στη δημοσιότητα κοινή ανακοίνωση, τονίζοντας τα εξής:
«Μετά από διεξοδική συζήτηση μεταξύ των μελών της Φούτμπολ Λιγκ, που έλαβε χώρα μέσω τηλεδιάσκεψης την 02/05/2020, εκδίδεται η ακόλουθη ανακοίνωση αναφορικά με την προοπτική επαναλειτουργίας των αγωνιστικών τμημάτων των ομάδων μας. Αφού λάβαμε υπόψη, ότι:
Το καθεστώς (μη) λειτουργίας των αγωνιστικών τμημάτων των Π.Α.Ε. της Φούτμπολ Λιγκ ρυθμίζεται από την απαγόρευση που έχει εκδώσει η πολιτεία από τον Μάρτιο και η οποία εξακολουθεί να ισχύει μέχρι και σήμερα. Με βάση την απόφαση αυτή απαγορεύεται η διενέργεια ομαδικών προπονήσεων, η λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεών μας και η τέλεση αγώνων, που αποτελούν μίνιμουμ προϋποθέσεις για την λειτουργία των αγωνιστικών τμημάτων των ομάδων μας, αλλά και το σύνολο των αγωνιστικών δραστηριοτήτων μας.

Μετά τις πρόσφατες πρωθυπουργικές εξαγγελίες, όπως αυτές εξειδικεύτηκαν περαιτέρω από τους αρμόδιους καθ’ ύλην υπουργούς, για το σταδιακό άνοιγμα κάποιων δραστηριοτήτων, κρίθηκε αναγκαία η εξακολούθηση των απαγορεύσεων, που αφορούν την λειτουργία των αγωνιστικών τμημάτων των ομάδων μας, μέχρι νεωτέρας, προφανώς μετά από υπόδειξη των εντεταλμένων υγειονομικών συμβούλων της Πολιτείας.
Οι Π.Α.Ε. της Φούτμπολ Λιγκ, έχοντας πληγεί καίρια από τις προεκτιθέμενες απαγορεύσεις, υπέμειναν παρ’ όλα αυτά στωικά και εξακολουθούν να υπομένουν τις δυσμενείς συνέπειες της απαγόρευσης λειτουργίας τους, όπως και εκατομμύρια συμπολίτες μας, εργαζόμενοι και επιχειρήσεις, συναισθανόμενες την κρισιμότητα των στιγμών, και συντασσόμενες απολύτως με τις υποδείξεις της πολιτείας.

Οι Π.Α.Ε. της Φούτμπολ Λιγκ δηλώνουν την πλήρη ετοιμότητα, προσμονή και αδημονία τους, να επιστρέψουν στους αγωνιστικούς χώρους, αρχικά για την εκτέλεση ομαδικών προπονήσεων και ακολούθως για την διενέργεια αγώνων, όταν τα εντεταλμένα όργανα της πολιτείας, προς τα οποία δηλώνουμε την αμέριστη εμπιστοσύνη μας, το επιτρέψουν. Είναι προφανές, ότι για την διενέργεια ατομικών προπονήσεων εκ μέρους των αθλητών μας, η οποία διέπεται από το ισχύον ρυθμιστικό πλαίσιο, που αφορά κάθε Έλληνα πολίτη, δεν απαιτείται η έκδοση κάποιας ειδικής ρύθμισης ή η υποβολή κάποιου ειδικού αιτήματος, πολύ περισσότερο καθ’ όσον πρόκειται για επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, που αυτονοήτως μεριμνούν για την καλή αγωνιστική τους κατάσταση.
Μετά τα ανωτέρω, οι Π.Α.Ε. της Φούτμπολ Λιγκ δηλώνουμε, ότι με βάση το ισχύον απαγορευτικό πλαίσιο δεν μας επιτρέπεται η τέλεση ομαδικών προπονήσεων και συνεπώς η επαναλειτουργία των αγωνιστικών τμημάτων μας, και συνεπώς εξακολουθούμε να τελούμε σε αναμονή νεώτερων ρυθμίσεων της Πολιτείας, που θα επιτρέψουν την επαναλειτουργία μας και την ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων μας, δηλώνοντας, ότι είμαστε έτοιμοι, εάν και όταν αυτό επιτραπεί, να επανέλθουμε στους αγωνιστικούς χώρους».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το