Τοπικά

Ανακοίνωση της Ενωτικής Κίνησης στο Νοσοκομείο Βόλου – “Εξάντλησαν υποκριτικά όλη τους την αναισθησία”

Συνεχίζεται ο “πόλεμος” των ανακοινώσεων μεταξύ των συνδικαλιστών στο Σύλλογο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Βόλου.

Σε ανακοίνωση – απάντησή της, η Ενωτική Κίνηση εργαζομένων στο Νοσοκομείο Βόλου αναφέρει:

Πραγματικά μας εξέπληξε η απόφαση των δίκαιων εκπροσώπων να απαντήσουν για πρώτη φορά σε ανακοίνωσή μας. Είναι σίγουρα εντυπωσιακά τα συνδικαλιστικά τους αντανακλαστικά που δεν έχουν αντιδράσει μέχρι τώρα σε καταγγελίες μας για συνδικαλιστική ανεπάρκεια , για αναξιοπιστία, για ιδιοκτησιακή νοοτροπία του συλλόγου για εξουσιολαγνία αλλά αισθάνθηκαν την ανάγκη να απαντήσουν για υπηρεσιακό θέμα εξαντλώντας υποκριτικά όλη τους την αναισθησία πρώτη φορά για την εφαρμογή της νομιμότητας και της δικαιοσύνης σε τοποθετήσεις αναπληρωτών προϊσταμένων.

Σε ότι αφορά την ουσία της απάντησής τους θα πρέπει και εμείς να ξεκαθαρίσουμε ορισμένα πράγματα.

Κατ΄ αρχάς πιστεύουμε και εμείς ότι τα μέλη του συλλόγου έχουν γνώση και γνώμη, εκεί που έχουμε μια μικρή επιφύλαξη είναι για τη μνήμη. Η προκλητικότητα των δικαίων εκπροσώπων , μας δίνει την δυνατότητα για ένα μικρό φρεσκάρισμα.

1. Η επιλογή για την αναπλήρωση της θέσης έγινε μεταξύ ομοιόβαθμων και ισότιμων τυπικά προϊσταμένων τμήματος. Σύμφωνα όμως με τον νόμο αν υπηρετούν περισσότεροι υπάλληλοι με τον ίδιο βαθμό, αναπληρώνει αυτός που έχει τον περισσότερο χρόνο στον βαθμό και όχι αυτός με τα περισσότερα χρόνια προϋπηρεσίας. Για τη συνάδελφο που αναφέρουν μπορεί να υπερτερεί σε χρόνια προϋπηρεσίας αλλά είναι γνωστό ότι στον κλάδο ΤΕ νοσηλευτών μετατάχθηκε τα τελευταία χρόνια με συνέπεια να έχει 3 χρόνια λιγότερα στον Βαθμό. Εδώ οι δίκαιοι εκπρόσωποι εκτός όλων των άλλων πιάστηκαν αδιάβαστοι.

2. Πράγματι συμφωνούμε με τους δίκαιους εκπροσώπους ότι οι κρίσεις σε θέσεις ευθύνης αποτελούν μεγάλη πληγή στην Δημόσια Διοίκηση . Κατά τα άλλα όμως δεν τους επιτρέπουμε να διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα με ψέματα και ανακρίβειες. Η τελευταία θητεία της Ενωτικής κίνησης στο προεδρείο ήταν το διάστημα 2011-2014. Όπως και οι ίδιοι το παραδέχονται τότε έγιναν τελευταία φορά και κρίσεις . Από το 2014 και μετά από ότι φαίνεται στο προεδρείο του Συλλόγου δεν υπάρχουν αρχισυνδικαλιστές σαν και εμάς, δεν είναι και ο κ. Μηνδρινός θαυματοποιός και έτσι ούτε κρίσεις γίνονται αλλά ούτε υπάρχει και καμία αντίδραση με ευθύνη της πλειοψηφίας και όχι φυσικά της μειοψηφίας. Σιγή ιχθύος που λένε.

3. Αφού τους συγχαρούμε για την ειλικρίνειά τους να παραδεχθούν ότι ο συνδικαλιστικός τους φίλος πράγματι παραγκώνισε 50 συναδέλφους για να ανέλθει στην υπηρεσιακή ιεραρχία, θα πρέπει να τους θυμίσουμε ότι αυτό έγινε επί προεδρίας στο σύλλογο της ΔΑΚΕ με την οποία ήταν υποψήφιος τότε ο ανεξάρτητος κ. Μηνδρινός. Δεν φταίμε εμείς που θέλει να το ξεχάσει .Αυτά προς το παρόν για να θυμούνται οι παλιοί και να γνωρίζουν οι καινούργιοι συνάδελφοι.

Τέλος επειδή εκτός των άλλων οι δίκαιοι εκπρόσωποι είναι και κακοήθεις διευκρινίζουμε ότι ούτε έννομο συμφέρον είχε κανείς από εμάς για να προσβάλει την απόφαση τότε αλλά ούτε μας ενδιέφερε να κρατήσουμε τις θεσούλες μας. Εμείς οι υποτιθέμενοι επαγγελματίες συνδικαλιστές τις θέσεις μας τις πήραμε και τις κρατάμε με την αξία μας και την εργατικότητά μας.

Κάποιοι άλλοι γυρίζουν στο νοσοκομείο με τα χέρια στις τσέπες και κάποιοι άλλοι φρόντισαν μόλις συνδικαλιστηκαν να πάνε σε καλά τμήματα παραγκωνίζοντας άλλους συναδέλφους και ο νοών νοήτω…….

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το