Τοπικά

Ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης “Δυναμικά Μπροστά” του δήμου Νοτίου Πηλίου

 

Η δημοτική παράταξη “Δυναμικά Μπροστά” του δήμου Νοτίου Πηλίου σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

Με εξαιρετικά ενδιαφέροντα θέματα έγινε η 11η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου πριν το Πάσχα. Ένα θέμα όμως ‘εκλεψε’ την παράσταση κι ανέδειξε τη δυσοσμία που αναδίδει η γυν δημοτική αρχή και η ομάδα της. Συγκεκριμένα έφεραν προς συζήτηση και ψήφιση ένα θέμα που αφορούσε ‘Απόφαση για μεταφορά υπαλλήλου από Δημοτική Εταιρία στον Δήμο Νοτίου Πηλίου’.

Πρόκειται για την πρώην δημοτική εταιρεία που δραστηριοποιούνταν στα Καλά Νερά και έχει σταματήσει τις δραστηριότητες της για περισσότερο από δέκα χρόνια. Ο ‘υπάλληλος’ που θα μετακινούνταν στο δήμο ήταν ο πρόεδρος της εν λόγω εταιρείας και αμείβονταν με μισθό 4300 ευρώ !!! σύμφωνα με τον μετέπειτα Πρόεδρο της εταιρείας και νυν Δημοτικό Σύμβουλο κ.Νασιόπουλο.

Μάλιστα, έφεραν γνωμάτευση του (κατά αποκλειστικότητα) νομικού συμβούλου του Δήμου κ.Δεσύλα που έμοιαζε να απευθύνεται σε άτομα χαμηλής νοημοσύνης και το εν λόγω κείμενο μόνο ‘νομικό΄ δε θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί.

Προφανώς ο Δήμαρχος και η ομάδα του θέλουν να εξοφλήσουν ‘προεκλογικές επιταγές’ και για αυτό υπήρξε έντονη και καθολική αντίδραση από όλη την αντιπολίτευση.

Δε γνωρίζουμε αν η μετακίνηση του συγκεκριμένου υπαλλήλου και πρώην διευθυντή της εταιρείας είναι νόμιμη.

Είναι αναφαίρετο δικαίωμα του ιδίου να το διεκδικήσει δικαστικά.

Σίγουρα όμως δεν είναι ηθικό και τίμιο (ίσως ούτε και νόμιμο) να επιχειρείται με σκανδαλώδες τρόπο η μετακίνησή του μέσω απόφασης δημοτικού συμβουλίου.

Η δημοτική αρχή και η ομάδα της μπροστά στο σκάνδαλο που δημιουργούνταν και την καθολική αντίδραση της αντιπολίτευσης αποφάσισε να παραπέμψει το θέμα στο Υπουργείο Εσωτερικών που και αυτό είναι απαράδεκτο.

Μόνο παραδεκτό θα ήταν να προτρέψει τον υπάλληλο να προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

Στη συγκεκριμένη δημοτική εταιρεία εργάζονταν πληθώρα εργαζομένων. Όμως ο Δήμαρχος και η ομάδα του δε νοιάστηκαν για τους άλλους (χαμηλόμισθους) υπαλλήλους παρά μόνο για το συγκεκριμένο διευθυντικό και παχυλά αμειβόμενο στέλεχος.

Είναι καταφανές ότι το συγκεκριμένο θέμα δυσοσμεί (κοινώς βρωμάει) προεκλογική συναλλαγή ‘όπως σχεδόν και κάθε πράξη του Δημάρχου και της κουστωδίας του.

Ως παράταξη, ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΩΗΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΗΣ ΤΕΩΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΛΟΥΝ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΝΟΤΙΟΥ ΠΗΛΙΟΥ ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥΣ ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΙΚΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το