Τοπικά

Ανακήρυξη δύο επίτιμων μελών στην Ετήσια Γενική Συνέλευση του Πολιτ. Συλλόγου “Η Σκιάθος”

unnamed

Την Τετάρτη 19 Αυγούστου, πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση των Μελών του Πολιτιστικού Συλλόγου ‘Η Σκιάθος’, στην έδρα του Συλλόγου, την Ιερά Μονή Ευαγγελισμού.
Τα Μέλη ενημερώθηκαν για τη δράση του Συλλόγου, τον τελευταίο χρόνο, που φέτος ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Ο Σύλλογος ιδρύθηκε πριν από 10 χρόνια με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος, την ανάδειξη και προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς και την υποστήριξη των οικονομικά αδύναμων. Η δράση του Συλλόγου από ιδρύσεώς του στηρίχθηκε σε συνεργασία μέσα από τέσσερις άξονες, την Κεντρική Διοίκηση και Τοπική Αυτοδιοίκηση, τις Υπηρεσίες και Αρχές, την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση και την Κοινωνία των Πολιτών (Σύλλογοι, Φορείς, Ιδρύματα, Ενεργοί Πολίτες).
Στη Γενική Συνέλευση, και όπως προβλέπει το Καταστατικό, ανακηρύχθηκαν δύο Επίτιμα Μέλη του Συλλόγου, ο κ. Γεώργιος Π. Αλεξανδρίδης και η Κα Γεωργία Φαρίνου-Μαλαματάρη.
Ο κ. Γεώργιος Π. Αλεξανδρίδης, έχει δείξει έμπρακτα το ενδιαφέρον του και την αγάπη του για τη Σκιάθο, με αυξημένο ένστικτο φροντίδας προς τους οικονομικά αδύναμους. Τον περασμένο χρόνο η υποστήριξη του προς το σύλλογο ήταν εξαιρετικά σημαντική. Ως ελάχιστη αναγνώριση για την πολύτιμη και γενναιόδωρη προσφορά του, αλλά και για να λειτουργήσει η στάση του ως παράδειγμα και να εμπνεύσει και άλλους συμπολίτες μας, ανακηρύχθηκε ως Επίτιμο Μέλος.
Η Κα Γεωργία Φαρίνου-Μαλαματάρη, είναι καθηγήτρια της Νεοελληνικής Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος της Εταιρείας Παπαδιαμαντικών Σπουδών, τυχγάνει γενικής αναγνώρισης στον ακαδημαϊκό χώρο, έχοντας επιδείξει υποδειγματική αφοσίωση στη μελέτη και στη διδασκαλία του έργο του Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη. Την περασμένη χρονιά, ο Σύλλογος εγκαινίασε μια πολύ σημαντική συνεργασία με την Εταιρεία Παπαδιαμαντικών Σπουδών και ιδιαίτερα με την Κα Φαρίνου-Μαλαματάρη, η οποία είχε ως απόρροια τη δημιουργία του ψηφιακού χάρτη και της εκδήλωσης αφιερωμένης στον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη, “Παπαδιαβαίνοντας στο χώρο και στο χρόνο”. Ως ειλικρινή ένδειξη αναγνώρισης της σημαντικής προσφοράς της στο Σύλλογο, ανακηρύχθηκε ως Επίτιμο Μέλος.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το