Τοπικά

Ανακοίνωση Ένωσης Συντακτών κατά Αχ. Μπέου

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Για εσκεμμένο «τσουβάλιασμα» εκδοτών και δημοσιογράφων – επαγγελματιών και μη – προκειμένου να «εκτοξεύει» κατά καιρούς αναπόδεικτες κατηγορίες, επικρίνει τον δήμαρχο Αχ. Μπέο το Δ.Σ. της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, με αφορμή σημερινή ανακοίνωση του δημάρχου κατά Μέσου Ενημέρωσης.
Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση Συντακτών επισημαίνονται τα ακόλουθα:
«Η εσκεμμένη εμπλοκή της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, σε ανακοίνωση του Δημάρχου Βόλου, αναφορικά με εκδότη εφημερίδας της Μαγνησίας, ο οποίος υπογράφει κείμενο που αναφέρεται σε προμήθειες της δημοτικής αρχής, καταδεικνύει ότι ο ίδιος αδυνατεί να ξεχωρίσει, εκδότες, δημοσιογράφους κατά δήλωσή τους και επαγγελματίες δημοσιογράφους. Πιθανόν ο συμψηφισμός και το «τσουβάλιασμα» όλων μαζί βολεύει, για να «εκτοξεύονται» κατά καιρούς αναπόδεικτες κατηγορίες.
Εξηγούμε λοιπόν, ότι η Ένωση Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, έχει στις τάξεις της επαγγελματίες δημοσιογράφους, που αγωνίζονται σκληρά κάτω από δυσχερέστατες συνθήκες και είναι υποχρεωμένοι να τηρούν τον κώδικα δεοντολογίας, όπως προβλέπεται από το καταστατικό μας. Ειδάλλως ελέγχονται από το Διοικητικό Συμβούλιο, τα Πειθαρχικά Συμβούλια και τη Γενική Συνέλευση.
Για τους υπόλοιπους, δεν είμαστε αρμόδιοι να απαντήσουμε και δεν φέρουμε καμία ευθύνη».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το