Τοπικά

Ανακαινίζονται οι τουαλέτες στο 2ο Γυμνάσιο Βόλου 

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες ανακαίνισης των τουαλετών στο 2ο Γυμνάσιο Βόλου οι οποίες αναμένεται να αναβαθμίσουν το επίπεδο ασφάλειας και υγιεινής των παιδιών.
Σε λίγες μέρες οι τουαλέτες θα διαθέτουν καινούρια πλακάκια, καζανάκια, λεκάνες, βρύσες, θα έχουν τοποθετηθεί αλουμινένιες πόρτες, ενώ θα έχει στεγανοποιοηθεί καλύτερα και ο χώρος. Παράλληλα θα έχουν γίνει αναβαθμίσεις και στις ηλεκτρολογικές συνδέσεις.
«Από όσο ενημερωθήκαμε τέτοιες είδους εργασίες στις τουαλέτες είχαν να γίνουν 25 χρόνια. Το συγκρότημα κατασκευάστηκε στις αρχές της δεκαετίας του 70’ έγιναν κάποιες εργασίες μετά από 20 χρόνια και έκτοτε δεν σημειώθηκαν κάποιες παρεμβάσεις» επισήμανε ο διευθυντής του σχολείου κ. Απόστολος Ζαχαρός και πρόσθεσε πως «μέχρι και πέρυσι καζανάκια χαλούσαν, ενώ ρίζες εισχωρούσαν στο σύστημα της αποχέτευσης και καλούσαμε εταιρείες για να κάνουν αποφράξεις. Εμείς είχαμε αποστείλει επανειλημμένα αιτήματα στον Δήμο για να παρέμβει. Στελέχη των τεχνικών υπηρεσιών είχαν έρθει στο σχολείο για να δουν τις τουαλέτες και λάβαμε τη δέσμευση ότι θα γίνουν εργασίες. Τελικά φέτος το καλοκαίρι ξεκίνησαν μέσα από το χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Φιλόδημος» αλλά και πόρους του Δήμου, όπως μας ενημέρωσαν».

Οι δέκα τουαλέτες των αγοριών και οι έντεκα των κοριτσιών θα είναι έτοιμες σε λίγες μέρες και έτσι ένα χρόνιο πρόβλημα του σχολείου θα έχει αντιμετωπιστεί.
Το 2ο Γυμνάσιο Βόλου θα λειτουργήσει και φέτος με εννιά τμήματα.
Σημειώνεται πως αντίστοιχες εργασίες ανακαίνισης των τουαλετών είναι σε εξέλιξη και στο 11ο Δημοτικό Βόλου. Εκεί οι τουαλέτες είχαν πολλά χρόνια να επισκευαστούν. Άλλωστε το 11ο Δημοτικό είναι ένα από τα παλιότερα διδακτήρια στο κέντρο της πόλης.

Αγιασμοί
Στο ΕΕΕΕΚ Βόλου στο Φυτόκο θα τελεστεί στις 11 Σεπτεμβρίου ο επίσημος αγιασμός της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.
Επίσης στο 2ο Γυμνάσιο Βόλου ο αγιασμός θα τελεστεί στις 9 το πρωί.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το