Τοπικά

Θα προσληφθούν σε πρώτη φάση 20.000 αναπληρωτές – Μέχρι και την Παρασκευή από το υπουργείο Παιδείας

Αύριο ή μεθαύριο θα ανακοινωθούν από το υπουργείο Παιδείας οι προσλήψεις των αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Ο σχεδιασμός για όλη τη σχολική χρονιά αφορά στην πρόσληψη 33.000 αναπληρωτών και σε αυτή την πρώτη φάση αναμένεται να καλυφθεί το 70% των πιστώσεων, δηλαδή 20.000 και πλέον προσλήψεις.
Χθες στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας υπέβαλαν αιτήσεις οι 50 περίπου υπεράριθμοι δάσκαλοι και 30 νηπιαγωγοί, οι οποίοι θα τοποθετηθούν σε λειτουργικά κενά. Οι περισσότεροι υπεράριθμοι δάσκαλοι προέκυψαν μετά την κατάργηση της θέσης δασκάλου στα ολοήμερα σχολεία.
Μετά και τις τοποθετήσεις των υπεράριθμων εκπαιδευτικών, καθώς και των αποσπασμένων εκπαιδευτικών, θα ακολουθήσουν οι τοποθετήσεις των αναπληρωτών.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Απόστολος Μούσιος τόνισε πως «τα κενά στα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά ανέρχονται στα 98. Εμείς ζητάμε από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, αλλά και το υπουργείο Παιδείας να προχωρήσει στην κάλυψη όλων των κενών που έχουν καταγραφεί και έχουν αποσταλεί από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, προκειμένου τα σχολεία να λειτουργήσουν ομαλά».
Πάντως το πιο πιθανό είναι πως οι αναπληρωτές που θα προσληφθούν, ίσα που θα προλάβουν να είναι στον αγιασμό στα σχολεία τους, καθώς μέχρι και τη Δευτέρα αναμένεται να παρουσιαστούν στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης που θα τοποθετηθούν, την Τρίτη θα μάθουν σε ποια σχολεία θα διδάσκουν και θα πρέπει την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου να εμφανιστούν στο σχολείο με το «άγχος» και της ανεύρεσης κατοικίας.

Άλλες έξι περιπτώσεις
Παράλληλα ο «Γολγοθάς» γονέων για να βρουν νηπιαγωγείο για το παιδί τους, καθώς όλα έχουν συμπληρωμένες θέσεις, συνεχίζεται, και χρειάζεται η παρέμβαση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας για να αντιμετωπίζονται τα ζητήματα αυτά.
Ενδεικτικά χθες άλλοι έξι γονείς απευθύνθηκαν στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση για να βοηθηθούν, γιατί δεν μπόρεσαν να βρουν μια κενή θέση στο Νηπιαγωγείο, κάτι που τελικά έγινε.

Στα σχολεία
Στα σχολεία που είναι από προχθές ανοικτά, επικρατεί «πυρετός» διοικητικών εργασιών. Όπως ανέφερε διευθυντής, «υπάρχουν γονείς που δεν έκαναν την ηλεκτρονική εγγραφή του παιδιού τους και έρχονται στο σχολείο για να βοηθηθούν. Επίσης άλλοι έκαναν την εγγραφή, αλλά δεν έφεραν στο σχολείο μας κάποια έγγραφα. Εμείς από την άλλη προσπαθούμε να συμπληρώσουμε στοιχεία στο myschooll, το οποίο, όμως, «πέφτει» συνέχεια και δυσκολεύει το έργο μας».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το