Τοπικά

Ανάγκη για μόνιμες προσλήψεις στον Δήμο Βόλου – Μέχρι 90 αιτήσεις για συνταξιοδότηση 

Στις 80-90 ανέρχονται οι αιτήσεις για συνταξιοδότηση φέτος στον Δήμο Βόλου, ένας αριθμός ιδιαίτερα υψηλός και μεγαλύτερος σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. 

Η πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας κ. Θάλεια Στάχτου μιλώντας στη διαδικτυακή εκπομπή «Θεσσαλία Παντού» επισήμανε πως «από την ενημέρωση που έχουμε, προκύπτει ότι στο διάστημα από την άνοιξη μέχρι και τώρα το καλοκαίρι, έχουν υποβάλλει αίτηση για συνταξιοδότηση μόνο στον Δήμο Βόλου 80-90 εργαζόμενοι, ένας αριθμός που είναι ιδιαίτερα υψηλός, αν δούμε τα προηγούμενα χρόνια που αυτοί οι οποίοι συνταξιοδοτούνταν ήταν αρκετά λιγότεροι».

Η κ. Στάχτου ανέφερε πως οι συνταξιοδοτήσεις σε συνδυασμό με τα υπάρχοντα κενά, κάνουν ακόμη πιο επιτακτική την ανάγκη για μόνιμες προσλήψεις στους Δήμους. Πιο συγκεκριμένα πρέπει να γίνουν μόνιμες προσλήψεις τόσο στις λεγόμενες «μάχιμες» υπηρεσίες, όπως είναι η καθαριότητα, το πράσινο, οι τεχνικές υπηρεσίες, όσο και στις διοικητικές που αποτελούν και τον βραχίονα λειτουργίας ενός Δήμου. Πλέον χρειάζονται υπάλληλοι, υπάρχει πρόβλημα και ήδη στον Δήμο Βόλου 80-90 εργαζόμενοι οδεύουν για συνταξιοδότηση, ένας αριθμός που μέχρι και το τέλος του τρέχοντος έτους μπορεί να γίνει μεγαλύτερος. Ένα αντίστοιχο μεγάλο κύμα συνταξιοδοτήσεων είχε παρατηρηθεί την περίοδο 2014-2015».

Η κ. Στάχτου ανέφερε πως για να λειτουργήσουν οι «μάχιμες» υπηρεσίες, υπάρχει και το προσωπικό στις διοικητικές υπηρεσίες που δουλεύει μέρα νύχτα για να γίνουν οι προσλήψεις, οι μισθοδοσίες, να υλοποιηθούν προγράμματα. Γι’ αυτό και ζητά μόνιμες προσλήψεις και στις διοικητικές υπηρεσίες, αλλά και στην πολεοδομία και τις τεχνικές υπηρεσίες που εξυπηρετούν σχεδόν όλο τον Νομό. 

Στο μεταξύ συμβασιούχοι είναι περίπου ένας στους τέσσερις εργαζόμενοι στους Δήμους της Μαγνησίας εκ των οποίων οι περισσότεροι προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εδώ και αρκετά χρόνια. Μάλιστα αρκετοί απασχολούνται κυρίως στους τομείς της πρόνοιας αλλά και της καθαριότητας.

Η κ. Στάχτου μίλησε παράλληλα για την έλλειψη προσωπικού στους Δήμους λέγοντας πως «οι Δήμοι είναι υπό διάλυση. Για παράδειγμα οι διοικητικές υπηρεσίες καταρρέουν από την έλλειψη προσωπικού και οι εναπομείναντες εργαζόμενοι έχουν αναλάβει από 10-15 καθήκοντα. Ευτυχώς που υλοποιήθηκε και η προκήρυξη 3Κ και έγιναν κάποιες προσλήψεις στην καθαριότητα και άλλες μάχιμες υπηρεσίες. Εμείς θεωρούμε ότι υπάρχουν ανάγκες για προσλήψεις τουλάχιστον 200 μόνιμων εργαζομένων στις διοικητικές υπηρεσίες των ΟΤΑ της Μαγνησίας». 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το