Πολιτισμός

Αναδρομική έκθεση του λαϊκού ζωγράφου Αριστείδη Λαούδη «Μια ζωή γεμάτη δημιουργία»

Εγκαινιάστηκε την περασμένη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου και συνεχίζεται η αναδρομική έκθεση ζωγραφικής του λαϊκού ζωγράφου Αριστείδη Λαούδη με τίτλο «Μια ζωή γεμάτη δημιουργία», στην αίθουσα του νέου επιβατικού σταθμού λιμένα Βόλου (terminal).
Τη συνέχιση του θεματικού έτους πολιτισμού της «Μαγνήτων Κιβωτού, για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος», με τίτλο «Μαγνήτων Τέχνες Λαϊκές», που πλησιάζει προς την ολοκλήρωσή του, σηματοδοτεί η συγκεκριμένη αναδρομική έκθεση ζωγραφικής.
Ο αείμνηστος Αριστείδης Λαούδης συμμετείχε σε πολλές εκθέσεις στον Βόλο και την Αθήνα. Απέσπασε το ενδιαφέρον του κοινού, αλλά και ιστορικών της Τέχνης. Για τους λόγους αυτούς ο Στέλιος Λυδάκης τον συμπεριέλαβε στην έκδοση του Ιδρύματος Παναγιώτη και Έφης Μιχελή «Οι Έλληνες Ναΐφ Ζωγράφοι», τόσο στην πρώτη, όσο και στη δεύτερη έκδοση και με διαφορετικά έργα.

Γεμάτος από τη ζωή του, στον επαγγελματικό, στον οικογενειακό, αλλά και στον καλλιτεχνικό τομέα, έφυγε από τη ζωή στα 1992, σε ηλικία 87 ετών, αφήνοντας μια πλούσια παρακαταθήκη στα παιδιά, στα εγγόνια του, στους ανθρώπους του, αλλά και στους πολλούς πλέον φίλους της τέχνης του.
Αυτόν τον καλλιτέχνη αποκαλύπτει και πάλι η «Μαγνήτων Κιβωτός», στο πλαίσιο του θεματικού έτους «Μαγνήτων Τέχνες Λαϊκές», σε μια προσπάθεια να τον ξαναφέρει στη μνήμη του βολιώτικου κοινού, αλλά και πιστεύοντας ότι και αυτόν τον τρόπο διακονεί αποτελεσματικά τη λαϊκή τέχνη της περιοχής μας.
Η διάρκεια της έκθεσης θα είναι έως την Κυριακή 24 Νοεμβρίου, η οποία θα λειτουργεί Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή 18.00 – 21.00 και Τρίτη, Πέμπτη και Σάββατο 10.00 – 13.00.
Η οικογένεια του αείμνηστου Μπάρμπα Αριστείδη, όπως ήταν γνωστός, στη διάρκεια της έκθεσης θα διαθέσει ορισμένους πίνακές του, το οικονομικό αποτέλεσμα των οποίων θα αποδοθεί στην ανακούφιση ορισμένων εξαιρετικών περιπτώσεων, που για ευνόητους λόγους δεν αναφέρονται τα ονόματά τους.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το