Τοπικά

Ανάδοχος για την κατασκευή νέου ανελκυστήρα στο πάρκινγκ της οδού Φιλελλήνων

Τον ανάδοχο για το έργο κατασκευής νέου ανελκυστήρα στο κτίριο στάθμευσης αυτοκινήτων της οδού Φιλελλήνων θα αναδείξει η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Βόλου που συνεδριάζει την Τετάρτη. Η Επιτροπή του Διαγωνισμού προτείνει στην Οικονομική Επιτροπή να κατακυρωθεί η σύμβαση στην εταιρεία «Άγγελος Γουργιώτης Κατασκευαστική ΙΚΕ» που πρόσφερε μέση έκπτωση 37,71% και το ποσό για την κατασκευή του ανελκυστήρα διαμορφώνεται σε 113.019,74 ευρώ.

Παρατάσεις στην ολοκλήρωση έργων
Επίσης, η Οικονομική Επιτροπή θα εγκρίνει την 2η παράταση της προθεσμίας ολοκλήρωσης του έργου «επέκταση δικτύου πεζόδρομων και δρόμων ήπιας κυκλοφορίας στον κεντρικό αστικό ιστό». Η ανάδοχος εταιρεία από τις 29 Μαρτίου αιτήθηκε την παράταση λόγω κακοκαιρίας, λόγω κορωνοϊόυ, καθυστέρησης εργασιών σε οικοδομικά τετράγωνα επειδή εκτελούνται παράλληλα άλλες εργασίες εξυπηρέτησης της πόλης αλλά και καθώς εκκρεμεί η έγκριση του 2ου ανακεφαλαιωτικού πίνακα εργασιών. Παράταση θα δοθεί κατά τέσσερις μήνες, δηλαδή μέχρι τις 2 Σεπτεμβρίου.
Παράταση θα δοθεί και για το έργο παρέμβασης στην οδό Μαιάνδρου με δημιουργία θέσεων πάρκινγκ και διαπλάτυνση του πεζοδρομίου μέχρι τις 27 Οκτωβρίου, καθώς η αναμονή για την ολοκλήρωση των εγκρίσεων της τροποποίησης της μελέτης, όπως έχει κατατεθεί με τον 1ο ανακεφαλαιωτικό πίνακα εργασιών, καθιστούν δύσκολη την εξέλιξη και ολοκλήρωση του έργου. Ακόμη, παράταση έως τις 30 Ιουνίου θα δοθεί στον ανάδοχο για την ολοκλήρωση του έργου αναβάθμισης παιδικών χαρών στη δημοτική ενότητα Βόλου.

Έφεση του Δήμου Βόλου κατά απόφασης του Ειρηνοδικείου
Στην άσκηση έφεσης κατά απόφασης του Ειρηνοδικείου Βόλου θα προχωρήσει ο Δήμος Βόλου ενώ σχετική απόφαση θα λάβει στη συνεδρίασή της η Οικονομική Επιτροπή. Ειδικότερα, στις 28 Οκτωβρίου 2018 εκδικάστηκε ενώπιον του Ειρηνοδικείου Βόλου η αγωγή εταιρείας κατά του Δήμου, με την οποία αιτούνταν την καταβολή έντοκα ποσού 15.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ 3.600 ευρώ, για συμφωνηθείσες εργασίες και υπηρεσίες από την εκτέλεση του έργου επανασχεδίασης της κεντρικής διαδικτυακής πύλης του Δήμου. Επί της ασκηθείσας αγωγής εκδόθηκε απόφαση του Ειρηνοδικείου, η οποία την έκανε δεκτή. Σύμφωνα με την εισήγηση της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου, υφίσταται βάσιμος λόγος προσβολής της δικαστικής απόφασης που να οδηγεί στην ακύρωσή της και ο Δήμος για λόγους «προφανούς ωφέλειας» πρέπει να προχωρήσει στην άσκηση έφεσης.

Ανάδοχοι για την προμήθεια γευμάτων και συντηρήσεις κτιρίων
Ακόμη, η Οικονομική Επιτροπή θα εγκρίνει το πρακτικό του διαγωνισμού για την προμήθεια ετοίμων γευμάτων για τη σίτιση απόρων του Ξενώνα Κακοποιημένων Γυναικών, της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας, ΚΑΠΗ και Δημόσιας Υγείας και των μαθητών του Μουσικού Σχολείου Βόλου για ένα έτος, ενδεικτικού προϋπολογισμού 446.214,4 ευρώ.
Προσωρινός ανάδοχος θα αναδειχθεί η εταιρεία «Α.Χούτος Επισιτιστικές Επιχειρήσεις Ανώνυμος Εταιρεία».
Επίσης, θα εγκριθεί το πρακτικό του διαγωνισμού για τις εργασίες συντήρησης δημοτικών κτιρίων σε όλες τις δημοτικές. Ο προϋπολογισμός του έργου ήταν 120.000 ευρώ αλλά η εταιρεία «ΒΑΡΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ» που θα αναδειχθεί ανάδοχος πρόσφερε μέση έκπτωση 42,15% και το ποσό διαμορφώνεται σε 69.414,41 με ΦΠΑ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το