Τοπικά

Σε άσχημη κατάσταση, με φθορές και ζημιές, η παιδική χαρά της Αγίας Κυριακής στη Ζαγορά

Σε άσχημη κατάσταση βρίσκεται η παιδική χαρά της συνοικίας Αγίας Κυριακής, στη Ζαγορά, μοναδικής αυτή τη στιγμή στην περιοχή, για να εξυπηρετηθούν δεκάδες παιδιά.
Τα περισσότερα όργανα, όπως τραμπάλες, τσουλήθρα, κούνιες δεν είναι λειτουργικά και εγκυμονεί κίνδυνος τραυματισμού για τα παιδιά που παίζουν εκεί ανυποψίαστα. Πριν λίγες μέρες η παράταξη Κίνηση Ενότητας δέχτηκε τις αναφορές γονέων και παππούδων που μετέβηκαν στην παιδική χαρά για να χαρούν τα παιδιά και τα εγγόνια τους, αλλά απογοητεύτηκαν από τις φθορές και ζημιές που αντίκρισαν.
“Η κατάσταση, όπως μας την περιέγραψαν, αλλά και εμείς είδαμε μεταβαίνοντας εκεί, είναι απογοητευτική. Το προστατευτικό στήριγμα της κούνιας που χρησιμοποιείται από παιδιά πολύ μικρής ηλικίας έχει σπάσει και τα παιδάκια δεν μπορούν να κρατηθούν. Επίσης λείπει το αντίστοιχο στήριγμα και από την τραμπάλα, οπότε ένα παιδί δεν μπορεί να καθίσει και να παίξει. Η τσουλήθρα είναι εντελώς μη λειτουργική και επικίνδυνη, ενώ και το ένα ξύλο από το παγκάκι έχει σπάσει και μπορεί κάποιος γονέας ή ηλικιωμένος που επιχειρήσει να καθίσει, να τραυματιστεί.
Η παιδική χαρά της Αγίας Κυριακής είναι η μοναδική στη Ζαγορά όπου θεωρητικά κάποιος γονέας μπορεί να πάει το παιδί του για να παίξει και να περάσει λίγη ώρα ευχάριστα. Όμως με τις παρούσες συνθήκες το παιχνίδι του παιδιού εκεί, μπορεί να αποβεί ιδιαίτερα επικίνδυνο, λόγω των ελλείψεων και των ζημιών που αντιμετωπίζουν τα περισσότερα όργανα. Θα έπρεπε η δημοτική αρχή εδώ και καιρό να είχε προχωρήσει στην επιδιόρθωση των ζημιών και στην αντικατάσταση των οργάνων. Δεν το έπραξε αδιαφορώντας για τις ανάγκες των παιδιών που θέλουν να παίξουν και να περάσουν όμορφα με τους φίλους τους.


Ειδικά τώρα που οι καιρικές συνθήκες είναι πολύ καλές και ευνοούν την έξοδο από το σπίτι, οι οικογένειες βλέπουν απογοητευμένες την απουσία υποδομών ψυχαγωγίας.
Εδώ και καιρό η δημοτική αρχή έχει αποξηλώσει τα όργανα από τις παιδικές χαρές του Δήμου προκειμένου να αναβαθμιστούν, αλλά εμείς με λύπη διαπιστώνουμε πως οι παρεμβάσεις καθυστερούν και τα παιδιά αντί να βρίσκονται σε οργανωμένους χώρους με σύγχρονα παιχνίδια, περνούν την ώρα τους στους δρόμους, τις πλατείες και τις αυλές, χωρίς να απολαμβάνουν ένα οργανωμένο και προστατευμένο περιβάλλον ψυχαγωγίας”.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το