Ελλάδα

Άμεση διαγραφή του προπονητή που συνελήφθη για ασέλγεια σε ανήλικες από την Ομοσπονδία Ταεκβοντό – Πώς δρούσε

Στη διαγραφή του προπονητή τάε κβον ντο από την Ηλιούπολη, που συνελήφθη για γενετήσιες πράξεις σε βάρος ανήλικων μαθητριών του, προχωρά η Ελληνική Ομοσπονδία Ταεκβοντό, σημειώνοντας ότι δεν έχει δεχθεί κάποια καταγγελία για τη δράση του.

«Νιώσαμε ντροπή και αποτροπιασμό στο άκουσμα της είδησης ότι ένας προπονητής του ταεκβοντό συνελήφθη επειδή φέρεται παρενοχλούσε σεξουαλικά ανήλικες αθλήτριες που ανήκαν στο σύλλογό του. Δεν το χωράει ανθρώπινος νους, ότι ένας άνθρωπος που θα έπρεπε να είναι δάσκαλος στους νεαρούς αθλητές και αθλήτριες, μεταμορφώθηκε σε ανθρωπόμορφο τέρας, ωθώντας κάποια νεαρά κοριτσάκια σε πράξεις απεχθείς, καταδικαστέες, που χρήζουν νομικής παρέμβασης και φυσικά καταδίκης», αναφέρει σε ανακοίνωση της η ομοσπονδία.

«Δυστυχώς, η Ελληνική Ομοσπονδία Ταεκβοντό, έλαβε γνώση της δράσης του συγκεκριμένου προπονητή μόλις πριν από λίγη ώρα από τα τηλεοπτικά κανάλια. Ουδέποτε είχαμε λάβει κάποια καταγγελία από τους γονείς ή τις ίδιες τις αθλήτριες, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα είχαμε ήδη παρέμβει ώστε να αποπέμψουμε από την οικογένειά μας, ένα παραβατικό στοιχείο. Και δεν θα μέναμε μόνο εκεί. Εμείς οι ίδιοι θα τον είχαμε καταγγείλει στα αρμόδια όργανα, γιατί τέτοιες συμπεριφορές δεν είναι ανεκτές όχι μόνο στο ταεκβοντό και τον ελληνικό αθλητισμό, αλλά ούτε στην κοινωνία μας», συμπληρώνει.

«Θα είμαστε στη διάθεση της δικαιοσύνης για οτιδήποτε χρειαστεί. Δεσμευόμαστε ότι η διοίκηση ης ΕΛΟΤ θα κάνει ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό για τη δημιουργία συνθηκών ώστε να μην επαναληφθεί κάτι παρόμοιο στο μέλλον. Παράλληλα θα ζητήσουμε από τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Αυγενάκη, την αφαίρεση της άδειας ασκήσεως επαγγέλματος από τον συγκεκριμένο προπονητή, τον οποίο η ΕΛΟΤ θα φροντίσει να τον διαγράψει από τς τάξεις της», καταλήγει.

Πώς δρούσε
Ο 44χρονος δάσκαλος τάεκβοντο, ο οποίος είναι πατέρας ενός μικρού παιδιού, συνελήφθη μετά από Προκαταρκτική Εξέταση από την οποία προέκυψε ότι τουλάχιστον από το 2009 έως και το 2020, προσέγγιζε ανήλικες μαθήτριές του, ηλικίας μεταξύ 12 και 16 ετών και αφού εκθείαζε τις ικανότητές τους στο άθλημα, τις έπειθε να ενταχθούν στο αγωνιστικό τμήμα και προέβαινε σε γενετήσιες πράξεις σε βάρος τους είτε στον χώρο του γυμναστηρίου είτε στην οικία του.

Ο 44χρονος, μάλιστα, μέχρι χθες όπου έγινε η σύλληψή του, συνέχιζε τις προπονήσεις, σύμφωνα με το Mega.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το